Najnovije vesti

VELIKI NENAD JEZDIĆ: U pozorištu još čekam velike uloge! Radujem se premijeri monodrame Knjiga o Milutinu
Foto: Nebojša Babić

iskren

VELIKI NENAD JEZDIĆ: U pozorištu još čekam velike uloge! Radujem se premijeri monodrame Knjiga o Milutinu

Pop kultura

Glumac Nenad Jezdić nagrađen je Zlatnom antenom "Ljubiša Samardžić" za najbolju glavnu mušku ulogu Kašike u filmu i seriji "Vikend sa ćaletom" i Baje u "Kamiondžijama" na 11. festivalu drama i serija Fedis.

Dramski umetnik pravo s dodele otišao je da igra predstavu u svom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a u razgovoru s novinarima najavio je veliku pozorišnu premijeru monodrame "Knjiga o Milutinu".

Nenad Jezdić
foto: ATA images

- Sve je u nekoj jurnjavi. Za pola sata moram da budem u kostimu i na sceni. Koliko mi je radost, nagrada je ipak prolazna faza i mora da se ide dalje. Gluma je stalna igra otkrivanja i razigravanje mašte, posmatranje i stalno traženje kako bi svi ti likovi mogli da budu deo tvog emotivnog sveta. Lepo je, dobro i značajno ovo priznanje, ali sebi kažem - idemo dalje - priča glumac.

On se osvrnuo na svog glumački opus.

- U pozorištu još čekam velike uloge. Na televiziji se radi to što se radi. Imao sam sreće da sam u "Vikendu s ćaletom" i "Kamiondžijama" dobio priliku da pokažem ranjivo u sebi, od nežnog i robustnog kamiondžije do nepredvidljivog i komplikovanog oca. Naš posao je celovit kad se dese srećne okolnosti. Često smo u prilici da živimo život koji nam nametne javno mnjenje. Drago mi je što se moj opus proširio u duševni svet - rekao je Jezdić i najavio uzbudljiv nastavak sezone.

- Spremam monodramu "Knjiga o Milutinu". Premijera će biti u novembru u Zvezdara teatru. Očekujem mnogo od tog teksta zbog kog smo se sastali Egon Savin i ja.

Nenad Jezdić se u svom govoru prisetio Gordana Mihića:

- Uz rizik da budem patetičan, najiskrenije je da se prisetimo onih koji više nisu s nama. Treba da se setimo čoveka koji je udahnuo život u ove likove - Gordana Mihića. Sa radošću i setom treba da se setimo njega, njegov rad će biti inspiracija budućim generacijama.

Gordan Mihić
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs

Bonus video:

EKSKLUZIVNO OTKRIVENO! SNIMA SE FILM O ŽIVOTU LEPE LUKIĆ: Pevačica prvo POBESNELA, pa otkrila detalje snimanja
01:55

EKSKLUZIVNO OTKRIVENO! SNIMA SE FILM O ŽIVOTU LEPE LUKIĆ: Pevačica prvo POBESNELA, pa otkrila detalje snimanja

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja