OBOŽAVALI SMO GA KAO DILANA U BEVERLI HILSU! Glumac urekao sebe OVOM izjavom, napunio bi 55 godina, a mnogi ne veruju da ga NEMA!
Foto: Profimedia

rođendan

OBOŽAVALI SMO GA KAO DILANA U BEVERLI HILSU! Glumac urekao sebe OVOM izjavom, napunio bi 55 godina, a mnogi ne veruju da ga NEMA!

Pop kultura -

Luk Peri proslavio bi 55. rođendan, a zvezda "Beverly Hillsa" do danas je ostala neprežaljena, a njegov lik Dilana omiljen.

Luk Peri
foto: profimedia

Američki glumac i zvezda serije "Beverly Hills 90210" Luk Peri proslavio bi 55. rođendan, a na društvenim mrežama su se prisetile i njegovi kolege iz kultne serije, koji njegovu smrt, baš kao ni obožavatelji širom sveta, nisu preboleli.

"Srećan rođendan mom prijatelji i bratu Luku. Toliko mi nedostaješ. Ne prođe dan, a da ne pomislim na tebe. Bio si jedinstven. Sećam se da sam te upoznala kao mlada nesigurna tinejdžerka. Bio si prvi mladić zbog kog sam se osećala vrednim kao čovek, žena i komičarka. Kao prijatelj i veliki brat. Žestoko si se zauzeo za mene. Otišao si se doslovno svađati zbog mene kad sam bila u nasilnoj vezi, sedeo si i razgovarao sa mnom u najnesigurnijim trenucima života", napisala je između ostalog Tori Speling s kojom je glumio u "Beverly Hillsu".

Luk je iznenada preminuo u mart 2019. godine od posledica teškog moždanog udara, ali njegov lik Dilana koji mu je obeležio život ostaće zauvek zapamćen.

Poslednji film u kojem se pojavio bio je "Bilo jednom u Hollywoodu" koji je snimio sa slavnim kolegama Leonardom Dikapriom i Bredom Pitom, a poslednja serija "Riverdale" u kojoj je glumio Freda Endruza.

Luk je rođen u Ohaju 1966. godine, a odrastao je sa majkom En i ocem Kojem sve dok se 1972. godine nisu rastali. Njegova se majka kasnije udala za Stiva Beneta, s kojim je dobila još jedno dete, a Lukov biološki otac preminuo je od posledica srčanog udara 1980. godine. Nakon što je završio srednju školu, odselio se u Los Anđeles kako bi ostvario glumačku karijeru.

Tamo je radio raznolike poslove, a bio je na čak 256 audicija za filmove i serije pre nego što je ostvario prvu veću ulogu. Glumio je u sapunicama sve dok 1990. godine nije dobio ulogu buntovnog tinejdžera Dilana Mekeja u tin-drami "Beverly Hills 90210". Zanimljivo je kako se na audiciju bio prijavio za ulogu Stiva Sandersa, a nju je pak dobio Ijan Zering.

Luk Peri
foto: profimedia

Zbog Dilana su za njim uzdisale žene širom sveta, a postao je zvezda u rekordnom roku. Ipak, u jednom je trenutku odlučio napustiti popularnu seriju kako bi glumio neke ozbiljnije uloge.

"Biću povezan sa Dilanom dok ne umrem, ali to mi je u redu. Ja sam Dilana stvorio i on je moj lik", izjavio je Luk jednom prilikom.

Osim glumačkom karijerom Luk je pažnju medija i javnosti plenio i ljubavnim životom koji je uvek bio pod lupom,a 1993. godine venčao se sa Rejčel Mini Šarp na Beverli Hilsu, a par je u braku dobio dvoje dece. Rastali su se 2003. godine, a pre tragične smrti bio je veren za psihijatra Vendi Medison Bauer.

Krajem februara 2019. godine godine glumac je doživeo teški moždani udar u svom domu u Los Anđelesu i odmah je prevezen u bolnicu. Tamo je usledio još jedan udar, nakon čega je porodica pristala da ga lekari maknu sa aparata koji su ga održavali na životu. U trenutku smrti imao je tek 52 godine. Brojne kolege još uvek ne mogu da veruju da ga nema, a često objavljuju posvete slavnom glumcu na svojim društvenim mrežama.

Luk Peri
foto: Asošijejted Pres

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:48

PUDLE POMAŽU OSOBAMA SA AUTIZMOM: Ova rasa je više od lepog izgleda, koristi se pre svega u terapeutske svrhe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track