DUŠAN SVILAR DOBIO STALNO ZAPOSLENJE: Pobednik Zvezda Granda postao prvi solista Pozorišta na Terazijama
Foto: Kurir televizija

čestitamo

DUŠAN SVILAR DOBIO STALNO ZAPOSLENJE: Pobednik Zvezda Granda postao prvi solista Pozorišta na Terazijama

Pop kultura -

Jedan od najboljih mladih tenora Srbije i pobednik "Zvezda Granda" Dušan Svilar, umesto u operi, novo je pojačanje Pozorišta na Terazijama u Beogradu. Već dugo ga nema u dnevnim estradnim pričama, slabo ga srećemo i u "Grand produkciji", gde je i počeo karijeru kao pobednik treće sezone muzičkog takmičenja, ali ćemo ga odsad gledati na pozorišnoj sceni. Upravnik Aleksandar Đaja primio je u Svilara u stalni angažman.

- Hvala na poverenju, zadovoljstvo mi je što sam postao deo sjajne ekipe. Biću na Terazijama prvi solista pevač - kaže u kratkoj izjavi za Kurir Svilar.

Mladi pevač je pre korone nastupao svuda po Evropi, a uskoro ćemo ga u novoj kući videti ponovo u mjuziklu "Fantom iz Opere".

- Za mene je "Fantom" novo iskustvo, jer je uloga koju sam morao da izgradim potpuna suprotnost mom karakteru. Bilo je zanimljivo savladavati izazove koje su mi donosile probe i zahvalan sam na šansi da učim od ljudi koji su bili uz mene tokom priprema, kao i da učim o sebi i svojim novim mogućnostima. Uloga Fantoma je ostvarenje snova svih koji žele da se bave mjuziklom - govorio je ranije za Kurir Svilar.

Dušan Svilar
foto: Vladimir Veličković

Od pop muzike nije skroz digao ruke, a svi ga pamte po saradnji s pokojnim Kemalom Montenom, snimili su i duet "Nije vredno, sine" 2008. godine. - Monteno mi je bio životni prijatelj i danas koristim njegov moto da prema muzici moraš biti iskren jer ćeš samo tako moći biti povezan s njom. Od njega sam mnogo naučio. Duboko su urezane u sećanju sve njegove reči, kao i minuti koje smo proveli na sceni uz pesme - govorio je muzičar.

Dušan Svilar
foto: Nemanja Nikolić

Dušan Svilar je rođen 19. juna1990. u Subotici kao najmlađi član u svojoj porodici. Kažu da je talenat nasledio od pokojnog dede Nikole Anđelića, koji je bio pevač Radio Beograda. Klavir je počeo da svira sa sedam godina. Završio je gimnaziju "Svetozar Marković" i srednju muzičku školu u Subotici, a Akademiju u Beogradu. Danas s ponosom kaže da je Zemunac.

Njegova muzička karijera počinje od rane mladosti. Kada je napunio devet godina, pojavio se na takmičenju "3K dur", gde ga nisu pustili da peva jer je bio suviše mlad. Prve ovacije je dobio 2007. u rodnoj Subotici, kad je izvodio pesmu Kornelija Kovača.

Meseca dana nakon toga se prijavljuje na takmičenje "Zvezde Granda", takođe kao najmlađi učesnik, i osvaja prvo mesto na finalnoj večeri 15. septembra 2007. na Tašmajdanu pred 12.000 ljudi.večeri 15. septembra 2007. na Tašmajdanu pred 12.000 ljudi.

Dušan Svilar, Zvezde Granda
foto: Marina Lopičić

Kurir.rs Ljubomir Radanov

Bonus video:

03:07

POBEDIO U ZVEZDAMA GRANDA, PA NESTAO SA SCENE U njemu su svi videli Čolinog NASLEDNIKA, a evo šta sada radi Dušan Svilar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track