11:45

NISAM SLIKAO SAMO OVE ŠTO SU POMRLI PRE MENE! Fotograf Rolingstounsa otkriva kakve su zvezde privatno

dorćolac iz londona

NISAM SLIKAO SAMO OVE ŠTO SU POMRLI PRE MENE! Naš čuveni fotograf prati Rolingstounse, sad otkrio kakve su SVETSKE ZVEZDE privatno

Pop kultura -

Kad ga pitaju koga je fotografisao čuveni Brajan Rašić sa Dorćola i oficijalni fotograf Rolingstounsa odgovara da ne zna!

"Znam samo koga nisam fotografisao. To su samo ovi što su pomrli pre mene", u specifičnom beogradskom duhu odgovara Brajan.

Zaista, ne postoji svetska zvezda koja nije viđena njegovim objektivom i okom, od Dejvida Bouvija, Ozija Ozborna, Tine Tarner, Ejmi Vajnhaus, Tejlor Svift, Lenija Krevitca, Piter Toša, grupe Mednes, Duran Duran...

Brajan Rašić
foto: Kurir TV

Kad je napustio Srbiju, preko Ciriha se naselio u Londonu, gde je morao da objašnjava svoje ime i poreklo.

"Branislav ne može niko da kaže, kolega mi je rekao "Zoveš se Brajan i gotovo!". Posle je bila ekspanzija Istočne Evrope, imali smo cenjen pasoš za lopove u svetu. Nije nam trebala viza. Kupiš povratnu kartu za avion, kao ostaješ nedelju dana, i s tom kartom i pasošem prođeš, niko to nije gledao", ispričao je fotograf.

Brajan Rašić
foto: Kurir TV

U sećanju mu je ostala Kejt Buš iz osamdesetih, koja se uopšte nije slikala, ali na njegov predlog i opšte iznenađenje, odmah je pristala.

"Uvek su mene zvali, pratio sam svoj put i šta ti Bog da. Prvi put sam Stonse gledao 1973, u Zagrebu 1976. Ali tad sam bio fan, mada sam uneo aparat i napravio neke fotke. Princip je da sarađuješ sa PR, još osamdesetih su to shvatili kao biznis, sve su oni radili. O slikama odlučuje barem troje ljudi, oni moraju da odobre", ispričao je Rašić.

Brajan Rašić
foto: Kurir TV

Njegova najveća sposobnost je, kako kaže, da uhvati trenutak, što je bilo teško u vreme analogne fotografije sa 36 snimka.

"To ne može da se kupi ili nauči, ili jesi ili nisi", zaključio je Dorćolac.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

09:04

VIŠE GLADAN NEGO SIT, BEZ KROVA NAD GLAVOM I IKOG SVOG: Mirko živi od prodaje fotografija na ulici (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track