BOLDVIN UPUCAO HALINU, A NEKAD MALTRETIRAO NAJLEPŠU ŽENU HOLIVUDA: Imao je burnu prošlost sa bivšom ženom, a završilo se DRAMOM
Foto: Profimedia

bilo je gadno

BOLDVIN UPUCAO HALINU, A NEKAD MALTRETIRAO NAJLEPŠU ŽENU HOLIVUDA: Imao je burnu prošlost sa bivšom ženom, a završilo se DRAMOM

Pop kultura -

Holivudski glumac Alek Boldvin ubio koleginicu Halinu Hačins (42) i ranio Džoela Suzu (48) na smimanju vestern filma "Rust" (Rđa). Nesrećni događaj koji će Aleku zauvek promeniti život, dogodio se dva dana pred rođendan njegove ćerke Ajrland Boldvin koju je dobio u braku sa Kim Besindžer.

Alek Boldvin, Kim Besindžer
foto: Profimedia

Generalno, holivudski parovi skloni su javnim dramama kada raskidaju, a dok su neki malo više dostojanstveni, drugi preteruju. Druga varijanta veća je istina za glumce Aleka Boldvina i Kim Besindžer. Od početka romanse kada je Alek izgubio glavu za Kim do raspada veze nije došlo prebrzo, ali ružno je završilo.

Kim Besindžer odrasla je u maloj američkoj sredini, a odmalena je težila slavi. Pratila je priču svoje majke pa se zaposlila kao model u agenciji Ford. Nakon brojnih modnih revija i fotografisanja za džambo plakate Besindžer je odlučila kako manekenstvo ipak nije za nju pa se preselila u Los Anđeles kako bi došla do Holivuda.

Pojavila se u nekoliko TV serija, a 1981. godine debitovala je na velikom platnu u filmu "Hard Country". Kritika je pohvalila i zbog toga je dobila priliku da glumi sa velikanima scene poput Šona Konerija i Roberta Redforda. Krajem 80-ih glumica je bila na vrhuncu slave, pogotovo nakon što se 1989. pojavila u velikom hitu Tima Bartona "Betmanu". Ponude su joj dolazile sa svih strana i ništa nije ukazivalo na to da bi njezina popularnost mogla pasti.

Prihvatila je ulogu u filmu "Muškarac za ženidbu", a nije ni mislila kako će joj to potpuno promeniti privatni život. Na filmu je radila sa kolegom Alekom Boldvinom, koji je otkad ju je ugledao bio oduševljen njenom lepotom. Nije ga bilo sramota da pokaže kakako se oseća i ubrzo su svi na setu primetili da se nešto događa. Sa druge strane, Kim nije bila otvorena za nove veze. Još se oporavljala od razvoda sa prvim suprugom i nije htela da srlja u nove odnose. U braku sa Ronom Snajderom bila je osam godina i nije imala nikakvog interesa za nove veze. Boldvin je ipak bio uporan i uspeo je da šarmira zgodnu koleginicu. Par je započeo vezu, a iako je Besindžer insistirala na tome da brak ne dolazi u obzir, glumac je bio istrajan u toj nameri.

Pretučena, Alek Boldvin, Kim Bejsinger, Ajerland Boldvin
foto: Beta AP

Prvi put je kleknuo 1993. godine,ali Kim ga je odbila. Ništa ga nije obeshrabrilo i godinu kasnije ponovno je zaprosio, a ovoga je puta pristala. Par se venčao na Long Ajlendu u glumčevoj letnoj rezidenciji, a sve detalje ceremonije organizovao je upravo Alek. Navodno je pre samoga venčanja stotine puta nazvao sestru svoje partnerke kako bi bio siguran da će se ona na venčanju i pojaviti. Naravno, došla je i prve nedelje njihovog braka bili su kao iz bajke.

Nije trebalo dugo da Alek i Kim postanu jedan od najuticajnijih holivudskih parova, a 1995. godine su dobili ćerku Ajrlend, koja je njihovo jedino zajedničko dete. Ubrzo nakon toga počele su sve mane izlaziti na videlo. Kim je sve pokušavala prihvatiti kao da je to normalno, ali to je bio početak njihovog kraja. "Živim sa strastvenim muškarcem koji misli ne zadržava samo za sebe", rekla je jednom prilikom Besindžer. Dodala je kako on ipak ima najveće srce od svih ljudi koje poznaje.

Uprkos naporima da ostanu zajedno par je 2000. godine objavio da se rastaje. Dve godine kasnije razvod je bio služben, a holivudski par je tek krenuo sa svojim dramama. Počeli su se boriti za starateljstvo nad ćerkom i stvari su na sudu postale zaista ružne. Boldvin je kasnije rekao kako mu je to bio najbolniji period u životu, a trajao je šest godina. Godine 2011. u javnost je procureo snimak razgovora Aleka i ćerke Ajrlend u kojoj glumac viče na nju i svašta joj govori. Zbog toga mu je sud odredio kurs roditeljstva i terapije za smirenje. Ona je godinu kasnije zaustavila bilo kakve glasine kada je rekla da joj je otac samo bio frustriran i da nije mislio povrediti nju u svemu tome.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Boldvin je poznat i po političkom aktivizmu - promovisanju vegetarijanstva, prava životinja, ali i fanatičnoj odanosti Demokratskoj stranci, koja se ponekad iskazivala i kroz neodmerene izjave.

Svoj neodmereni karakter, pored neodmerenih izjava pokazivao je i u odnosu prema ženama, pa ga je tako bivša supruga Kim optuživala za zlostavljanje, što flumac nikad au životu nije porekao, već je tokom jedne svečane prilike dodele nagrada 2017. godine priznao da je žene "maltretirao, prezirao i ponižavao".

"Znate nisam se baš uvek tako ponašao prema ženama. Dešavalo se to povremeno. Jesam imao seksistički stav, potičem iz takve generacije i ne ponosim se time. Nisam na žene gledao na isti način kao i na muškarce u poslu i mislim da je krajnje vreme da se takav stav promeni", rekao je Boldvin tom prilikom, a potom priznao da je ipak ponekad bio veoma grub prema svojoj nekadašnjoj saputnici i najstarijoj ćerki.

Kim Besindžer je pričala kako je za ćerku samo htela srećno detinjstvo, a smatra kako je njihovu razvod shvatila zrelije od onoga što je očekivala. Nakon godina i godina svađe, trebalo im je dosta vremena da se stvari izglade navode strani mediji.

Kim Besindžer
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:08

ONA JE ZVANIČNO NAJLEPŠA SRPKINJA! Andrijana će se takmičiti za Mis sveta, a pored lepote, ona je visokoobrazovana i ima KOMPANIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track