MILORADA PAVIĆA ČITA CEO SVET: Roman Unikat preveden sada i na francuski jezik
Foto: Zorana Jevtić

lepe vesti

MILORADA PAVIĆA ČITA CEO SVET: Roman Unikat preveden sada i na francuski jezik

Pop kultura -

Delo "Unikat" Milorada Pavića pojavilo se 2021. godine prvi put na francuskom jeziku, tačno pred piščev rođendan, 15. oktobra.

Roman koji je objavila "Dereta" još 2004. godine sada je u prevodu Marije Bežanovske izašao kod mladog francuskog izdavača "Mon Metalifereje". Knjiga je dugo pripremana kako bi bila ekskluzivna u svakom pogledu. Da podsetimo, "Unikat" je delta roman. Ima stotinu različitih završetaka i čitalac može izabrati jedan, više ili svih 100 krajeva. Izdavač može izabrati da li će ovaj roman štampati u jednom ili dva toma - jedna celina je sam roman, a druga su samo krajevi.

U Srbiji i Meksiku izdavači su se odlučili za dvotomno izdanje: "Unikati Plava sveska" (u kojoj su numerisani krajevi romana od 1 do 100).

Lionski izdavač "Mon Metalifereje" rešio je da objavi "Unikat" u kutiji, u kojoj će čitalac pronaći roman na jednoj strani kutije, a 100 krajeva na drugoj, odštampanih na zasebnim listovima kako bi ih mogao pomešati i čitati na način na koji on/ona želi.

Francuski prevod je sedmi prevod "Unikata", koji je do sada izašao na engleskom, ruskom, španskom, bugarskom, rumunskom i slovenačkom.

Milorad Pavić, Jasmina Mihajlović
foto: Privatna arhiva

Kurir.rs

Bonus video:

05:25

laza kostic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track