OTKRIVEN PRAVI RAZLOG ZAŠTO SU ODBILI KRALJEVSKU TITULU ZA SINA: Megan i princ Hari su prestravljeni zbog jedne bitne stvari!
Foto: Profimedia

ko bi rekao

OTKRIVEN PRAVI RAZLOG ZAŠTO SU ODBILI KRALJEVSKU TITULU ZA SINA: Megan i princ Hari su prestravljeni zbog jedne bitne stvari!

Pop kultura -

Kraljevske titule dece princa Harija i Megan Markl vruća su tema medija i nagađanja javnosti još otkako mi se 2018. godine rodio sin Arči, da bi se zatim to pitanje ponovno javilo nakon što je na svet ove godine stigla i malena Lilibet, a čini se da se interes za to ne smanjuje.

Megan Markl, Princ Hari
foto: EPA/PETER FOLEY

O tome je ovih dana progovorio kraljevski stručnjak i biograf Endru Morton koji je za US Weekly otkrio pravi razlog zbog kog su Hari i Megan odlučili kako maleni Arči neće nositi nikakvu titulu. Naime, oni su za Arčija mogli odabrati počasnu titulu grofa od Dambartona, ali odustali su od toga jer su smatrali da bi dečak u školi mogao postao predmet ruganja. Naime, reč "dumb" (damb) koja se nalazi u nazivu na engleskom znači "glup", što se roditeljima nikako nije svidelo.

"Hari i Megan su bili protiv te titule, mislili su da će Arčija ismejavati jednog dana", izjavio je Morton, inače autor knjige "Meghan and the Unmasking of the Monarchy: A Hollywood Princess".

Megan Markl
foto: Profimedia

Dodao je i da su Hari i Megan savršeno jasno svima dali do znanja kako ne žele da Arči ima titulu i nadaju se da će o tome sam odlučiti kada bude stariji.

Nakon što je Megan rodila Arčija u maju 2018. godine ceo svet je bio uveren da će dečak dobiti titulu u skladu sa kraljevskom tradicijom, no to se nije dogodilo, a neki su čak posumnjali da je dvor tako odlučio zbog njegove boje kože.

"Iz palate kažu da to nema veze s bojom kože. Prema kraljevskom protokolu koji je uveo kralj George V, samo oni koji su u idirektnoj liniji nasleđivanja mogu dobiti titulu princa ili princeze", izjavio je izvor blizak kraljevskoj porodici u martu za US Weekly.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:02

EVO KADA ĆEMO IMATI PROSEČNU PLATU OD 1.000 € U SRBIJI: Ovi faktori ukazuju da će se živeti još bolje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track