SERIJA CRNA SVADBA ODUŠEVILA PUBLIKU: Reditelj otkrio za koju ulogu su najteže našli glumca
Foto: Firefly Production

Ovo možda niste znali

SERIJA CRNA SVADBA ODUŠEVILA PUBLIKU: Reditelj otkrio za koju ulogu su najteže našli glumca

Pop kultura -

Serija "Crna svadba", psihološki triler čiji su tvorci scenarista Strahinja Madžarević i reditelj Nemanja Ćipranić, oduševila je publiku nakon prikazivanja prvih epizoda.

Priča koja se odvija u malom mestu u istočnoj Srbiji, gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Najviše pohvala na društvenim mrežama dobili su Slavko Štimac, prvi put u ulozi negativca, ali i Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Nikola Kojo, Toni Mihajlovski, Filip Đurić i Borka Tomović. Reditelj ovog ostvarenja Nemanja Ćipranić kaže za Kurir da su najteže pronašli Anastasiju Đurović, koja tumači ulogu male Ide.

Anastasija Đurović
foto: Firefly Production

- Kasting je dobar jer je sačinjen od velikih zvezda. Najteže je bilo pronaći devojčicu. Imali smo sreće što je to ispalo veoma jednostavno. Anastasija je bila prva devojčica koja je došla na audiciju. Nas je poslužila sreća, pa nismo imali problema - kaže Ćipranić.

Crna svadba
foto: Zorana Jevtić

On otkriva da su dobili svakog kog su želeli u ekipi.

- Svaka uloga je bila dodeljena dok smo još pisali scenario. Mi smo imali vrlo jasne ideje ko bi to mogao da igra, što se tiče većine glavnih glumaca. Hičkok je imao maksimu: "Biraj velike zvezde za glavne uloge i onda nećeš trošiti vreme na to da publika počne nešto da prati" - objasnio je reditelj.

Produkcijska kuća "Fajerflaj" i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV projekta, koji se emituje svakog vikenda na RTS i Superstar kanalu. On je prvi na prostoru bivše Jugoslavije koji je prodat i pre početka emitovanja. "Crnu svadbu" će emitovati Pop TV Slovenija, RTL Hrvatska i makedonska novoformirana platforma Gley, kojoj će srpska serija biti prvi premijerni naslov u ponudi.

Prve epizode oduševile su publiku, a prva sezona ima deset epizoda i još nema naznaka hoće li se raditi nastavak.

Crna Svadba serija
foto: Promo

Kurir.rs

Bonus video:

02:14

VERUJEM U CRNU MAGIJU! Glumac iz serije Crna svadba otkrio temu TAJNOVITOG domaćeg projekta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track