ŠTA MI JE DAO OVAJ GRAD? DAO MI JE KU*AC! 3 PUTA SU ME PRETUKLI U SARAJEVU Tifin ŠOK intervju o podignuta 3 prsta, ratu i BEOGRADU
Foto: Damir Dervišagić

ne želi da pripada torovima

ŠTA MI JE DAO OVAJ GRAD? DAO MI JE KU*AC! 3 PUTA SU ME PRETUKLI U SARAJEVU Tifin ŠOK intervju o podignuta 3 prsta, ratu i BEOGRADU

Pop kultura -

Mladen Vojičić Tifa, nekadašnji pevač Bijelog dugmeta, u jednom intervjuu govorio o ratu u Sarajevu, "budalama kojih je uvek bilo", pokazivanju tri prsta, autoritetima i zabranama.

O to me šta znači biti pravi Sarajlija, Tifa kaže:

"To ti je - niko nikoga ne je*e. Znači voziš po svome. Ne pušim ja nikome".

Govoreći o tome da li se preseilo u Beograd, on kaže da je to samo jedna od njegovih destinacija.

"Ne drži mene jedno mesto. Imam više baza, to je sloboda. Znaš, jako je bitno da razbistriš u svojoj glavi. Ja ne želim da pripadam torovima. Čini mi se da smo najsikreniji i najpametniji kada izađemo iz one stvari. Sve kasnije je lobotomija. Posle te odmah svrstavaju u neke torove a ja to ne želim. Kome god se to sviđalo ili ne. Ali mene boli briga ko će šta da kaže. Jako mi je bitno da se ja u tome svemu osećam dobro", rekao je Tifa.

Mladen Vojičić Tifa
foto: Youtube

Svojevremeno su mu zamerili što je fotografisan sa podignuta ti prsta.

"Pokazaću ja ne samo tri prsta. Ko meni može da nešto zabrani. Moji autoriteti više nisu živi, a to su moj otac i moja majka. Nikome ja ne treba da polaže račune", rekao je on jednom prilikom za Balkan info.

Pričajući o Sarajvu, Tifa kaže kako mrzi floskulu - "ovo je moj grad, on mi je dao..."

"Šta mi je dao ovaj grad? Dao mi je ku*ac. Ja sam ovom gradu dao. Ja sam tokom rata tri puta brutalno pretučen u Sarajevu. Al budala je bilo i tokom rata, a bilo ih je i pre rata... Biće ih uvek. I ne mislim da sada ima budala više, ali ima više neukog sveta. Intelektualna je nemaština, ljudi su veoma površni. Danas sve možeš da kupiš zavisno od dubine džepa i titule", rekao je Tifa.

Priseća se da je iz Sarajeva izašao 17. avgusta 1994. a vratio se 21. avgusta 1997.

"To vreme sam proveo u Nemačkoj. Pošlo mi je za rukom da se vrlo brzo kosnolidujem. Imao sam puno posla. Nemačka ko i svaka druga zemlja, kad imaš param - imaš sve. Vratio sam se zbog svojih roditelja kojih nažalost nema, vratio sam se zbog svog brata, koga nažalost nema. Nisam se pokajao. Volim ja svoj grad puno", rekao je on.

Mladen Vojičić Tifa
foto: Dragan Kadić

kurir.rs/balkan.info

Bonus video:

00:27

Željko Bebek: Nisam hteo da pevam Ravna ti je Jugoslavija i napustio sam Bijelo dugme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track