U SUSRET BEMUSOVOM PODIJUMU MLADIH Besplatan koncert na KOLARCU srpskog čeliste PETRA PEJČIĆA, koji je pobednik mnogih takmičenja
Foto: Heike-Schmidt

Ne propustite

U SUSRET BEMUSOVOM PODIJUMU MLADIH Besplatan koncert na KOLARCU srpskog čeliste PETRA PEJČIĆA, koji je pobednik mnogih takmičenja

Pop kultura -

Slogan ovogodišnjeg Bemusa je "Na sav glas", a u nedelju na Kolarcu nastupa talentovani srpski violončelista koji studira i nastupa u inostranstvu, Petar Pejčić, sa pijanistkinjom Natalijom Mladenović. Besplatne ulaznice za taj koncert, kako navode organizatori, mogu se preuzeti na blagajni dvorane. Petar nastupa u okviru programa "Bemus podijum mladih".

Rođen je 2002. godine u porodici muzičara. Počeo je da svira violončelo sa četiri godine.

Nakon svojih muzičkih početaka u Beogradu, preselio se u Nemačku 2017. godine gde je studirao na Visokoj školi za muziku i dramu „Feliks Mendelson Bartoldi” u Lajpcigu u klasi profesora Petera Brunsa. Dobitnik je brojnih nacionalnih i međunarodnih takmičenja. Osvojio je „AENA Special Prize“ na renomiranom takmičenju "Pablo Kazals" u Španiji 2020. godine, drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju "Ana Kul" u Austriji 2020. godine i treću nagradu na Takmičenju univerziteta na kojem je studirao 2019. godine.

Pohađao je majstorske kurseve kod Davida Geringasa, Fransa Helmersona, Ivana Monigetija, Jozefa Švaba, Jana Foglera, Ištvana Vardaija. Iz želje da proširi svoje muzičke horizonte, sarađuje sa koreografom Jakopom Godanijem i sa Dresden Frankfurt Dance Company. Rad „ BACH OFF!“ predstavlja novi pogled na odnos između muzičara i plesača. Godine 2020. preuzeo je ulogu ambasadora Fondacije „Pablo Kazals“. Stipendista je Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu, Fondacije Jehudi Menjuhin, Live Music Now Foundation, Freunde Junger Musiker Foundation the Dr. Hübner Foundation. Godine 2021. dobio je stipendiju Günter Henle-Scholarship od Peter Klöckner-Foundation (na Deutsche Stiftung Musikleben). Petar svira na violončelu Štefan fon Ber (2012, Pariz), koje mu je ustupila na korišćenje "Deutsche Stiftung Musikleben".

Petar Pejčić
foto: Heike-Schmidt

Kurir.rs

Bonus video:

07:31

KO SE BOJI OPERE JOŠ? Projekat dive Jadranke Jovanović za sve od 7 do 107 godina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track