ZAVRŠEN JUGOSLOVENSKI FESTIVAL U UŽICU: Pet nagrada za Atelje 212, najbolji studenti Jasne Đuričić
Foto: Damir Dervišagić

Spektakularno

ZAVRŠEN JUGOSLOVENSKI FESTIVAL U UŽICU: Pet nagrada za Atelje 212, najbolji studenti Jasne Đuričić

Pop kultura -

Predstava "Tri zime", po tekstu Tene Štivičić, u režiji novosadske glumce Jasne Đuričić, proglašena je za najbolju na 26. Jugoslovenskom pozorišnim festivalu Bez prevoda, koji je održan u Užicu.

Egon Savin
foto: Dragan Kadić

Celom ansamblu ovog komada dodeljena je i nagrada za najbolje mlade glumce. Egonu Savinu pripalo je priznanje za režiju predstave "Pučina", po tekstu Branislava Nušića i u izvođenju ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

- Vrhunska energija mladih glumaca, umeće oblikovanja karaktera, izgrađen stav prema relevantnoj temi, koja je odlično korespondirala sa gledalištem - navodi se u obrazloženju žirija za nagradu predstavi koja je u festivalski repertoar uvrštena naknadno, posle otkazivanja učešća Hrvatskog narodnog kazališta.

Najviše nagrada, čak pet, uzeo je Atelje 212 iz Beograda za komad "64" Tene Štivičić, u režiji Alise Stojanović. Najbolja glumica je Hana Selimović, epizodista Branislav Zeremski, a najbolje ih je ocenila i publika sa 4,89.

Ardalion za najbolju mušku ulogu dodeljen je Nenadu Jezdiću za ulogu Vladimira Nedeljkovića u predstavi "Pučina", po tekstu Branislava Nušića, u režiji Egona Savina, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.Užička publika je visokim ocenama ocenila "Tri zime", sa 4,82, a "Pučinu" sa 4,70.

Nenad Jezdić
foto: Nebojša Babić

Kurir.rs

Bonus video:

10:55

TREĆA SEZONA ZASADI DRVO OKRENUTA MLADIMA! Irena Petrović: Mladi moraju da promene svoj odnos prema prirodi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track