BJELOGRLIĆ I DRAGIČEVIĆ KAO ANDRIĆ I CRNJANSKI: Od filma nastala nova predstava
Foto: PR/Nebojša Babić

Premijera u JDP komada Zagreb-Beograd via Sarajevo

BJELOGRLIĆ I DRAGIČEVIĆ KAO ANDRIĆ I CRNJANSKI: Od filma nastala nova predstava

Pop kultura -

Komad "Zagreb-Beograd via Sarajevo" Jelice Zupanc u režiji Gorčina Stojanovića, o izmišljenom susretu Ive Andrića i Miloša Crnjanskog kao mladića 1919. godine, biće premijerno izveden večeras u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Predstava je nastala na osnovu filma Miloša Radovića iz 1992. godine. - Pokušala sam da vidim kako je razmišljao jedan mladić kada se ta Jugoslavija sastavljala. Bila je ista euforija i u raspadu i u sastavljanju - izjavila je Jelica Zupanc na konferenciji za novinare.

Gorčin Stojanović
foto: Marina Lopičić

Andrića i Crnjanskog tumače Aleksej Bjelogrlić i Miodrag Miša Dragičević, dok su s njima putnici u vozi Nebojša Milovanović (Doktor), Marko Janketić (Mornar), Nikolina Vujević (Gospođica, dama iz kabarea, mlada Austrijanka) i Joakim Tasić (Vojnik K).

- Čast je igrati Andrića. Meni kao mladom glumcu daje satisfakciju to što JDP neguje vrednosti dvojice tako velikih ljudi, srpskih, ali i jugoslovenskih pisaca. Drago mi je što negujemo vrednosti jedne zemlje koje više nema, o tome je reč u ovoj predstavi i opravdavamo naziv našeg pozorišta - izjavio je Bjelogrlić, koji je istakao da je mnogo naučio od svog partnera Miše Dragičevića. Prva repriza je 23. novembra.

Aleksej Bjelogrlić, Miodrag Dragičević
foto: PR/Nebojša Babić

Kurir.rs

Bonus video:

01:07

MORA DA TI MAHNEM U IME JDP: Irfan Mensur održao potresan govor na Vlastinoj sahrani, pa ispričao anegtotu koja je sve RASTUŽILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track