TREMU SAM SAVLADALA ZAHVALJUJUĆI SLAVKU I ULIKSU Kristina Savkov o seriji CRNA SVADBA, konobarici Jeleni i položaju umetnika
Foto: Firefly Promo

novo lice

TREMU SAM SAVLADALA ZAHVALJUJUĆI SLAVKU I ULIKSU Kristina Savkov o seriji CRNA SVADBA, konobarici Jeleni i položaju umetnika

Pop kultura -

Kristina Savkov novo je TV lice, ali je poslednjih godina s pravom zvezda novosadske pozorišne scene. Ona je glumica Pozorišta mladih u Novom Sadu, u kojem igra uspešno na sceni za decu i odrasle. Publiku je očarala svojom epizodom u seriji "Crna svadba" kao konobarica Jelena, a za Kurir pred veliko finale na Superstar kanalu i naredne nedelje na RTS otkriva tajne sa snimanja ovog originalnog TV projekta Strahinje Madžarevića i Nemanje Ćipranića.

Kako ste postali deo serije "Crna svadba" i na koji način ste doživeli ulogu konobarice Jelene?

- Ulogu sam dobila na kastingu. Kada sam pročitala scenu u kojoj Mitar ubija Jelenu, a potom i ceo scenario, bila sam pod snažnim utiskom. Nema mnogo podataka o konobarici, tako da sam mogla da pustim mašti na volju. Sama scena je veoma dramatična, a Jelena je praktično kolateralna šteta. Žao mi je bilo te devojke, život joj se okončao sa trideset godina a da verovatno nikada nije izašla iz sela u kom se rodila. To osećanje je bilo polazište za nadgradnju Jeleninog lika.

Kakvi su vam utisci sa samog snimanja?

- Profesionalno, jednostavno i produktivno. Svi su bili brižni. Bilo je pravo uživanje.

Crna svadba
foto: Zorana Jevtić

Partneri su vam Slavko Štimac i Uliks Fehmiu...

- Imala sam sreću da snimam sa velikim glumcima tako složenu i zahtevnu scenu. Ceo dan smo je snimali. Nimalo nije jednostavno kada scena počinje dramom u kojoj se odlučuje o ljudskom životu. Početnu tremu savladala sam zahvaljujući prijatnosti i saosećajnosti Slavka Štimca i Uliksa Fehmiua. Svojim iskustvom pomogli su mi da se oslobodim i upustim u problematiku i dramatiku scene. Zaista su ostavili snažan utisak na mene.

Možete li za sebe da kažete da ste sujeverni?

- Nisam uopšte.

Znači li vam popularnost koju donosi televizija?

- Ukoliko se zahvaljujući njoj pružaju nove šanse, značiće mi...

Prvo pojavljivanje ste imali u seriji "Branio sam Mladu Bosnu". Kakve uspomene nosite sa tog seta?

- Svoju ulogu u tom filmu vidim kao pevačku, manje glumačku. Snimanje je trajalo svega jedan dan, ali se sećam prijatne radne atmosfere.

Kako ste se zaljubili u glumu?

- Od ranog detinjstva sam polaznik dramske sekcije i redovni posetilac pozorišta, ali sam u srednjoj školi spoznala da je to put kojim želim da idem. Imala sam sreću da je profesorka koja je vodila dramsku sekciju bila veliki zaljubljenik u pozorište i svoj entuzijazam je prenela na mene.

Kakav je položaj mladih glumaca u Srbiji?

- Nije na zavidnom nivou. Nas je mnogo, posla malo i ne dobija svako podjednaku priliku, što ume da bude obeshrabrujuće.

Kristina Savkov
foto: Mila Pejić

Kurir.rs

Bonus video:

11:04

ŠTA JE CRNA SVADBA: Razbijanje mitova o vlaškoj magiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track