JADRAN MALKOVIČ O FINALU HIT SERIJE ZA KURIR: Niste još videli sve od Crne svadbe, a ni od Vladimira
Foto: Firefly Production

misterija se nastavlja

JADRAN MALKOVIČ O FINALU HIT SERIJE ZA KURIR: Niste još videli sve od Crne svadbe, a ni od Vladimira

Pop kultura -

Šta znači reč katabaza? Zbog čega je Mitar pobio 12 komšija? Ko je vračara Mikula? Da li je dobra ili loša? Kakva je to mračna sila koja dolazi, ko je "crni vojvoda"? Zbog čega je u sve upletena i mala Ida? Ko je pobio monahe u manastiru?

Sve su ovo pitanja o seriji "Crna svadba", na koja smo možda sinoć dobili odgovore. Veliko finale serije na Superstar TV nije izneverilo publiku, a gledaoce na RTS očekuje tek narednog vikenda.

Jadran Malkovič
foto: Firefly Production

Veliku pažnju i prostor u poslednjim epizodama dobio je političar Vladimir Marinković, koga sjajno tumači srpsko-nemački glumac Jadran Malkovič. Njega smo videli u svega nekoliko scena, ali dovoljno upečatljivih da se gledaocima ureže u sećanje. Podsetimo, jedna od njih je bila u trećoj epizodi, u kojoj je organizovao bunga-bunga žurke na bazenu.

- Niste još videli sve od Vladimira, a ni od serije "Crna svadba" - kratko je rekao za Kurir povodom finala Malkovič i dodao:

- Ne osuđujem nikad lik koji igram, bio on dobar ili loš. Sve što radi ima neku pozadinu. Moj junak ne govori puno i nije još izgubio kontrolu.

Džon Malkovič
foto: ATA Images

Jadran Malkovič doskora je za medije bio samo rođak holivudskog glumca Džona Malkoviča, ali serija "Crna svadba" je sve promenila. Uskoro ćemo ga gledati i u glavnoj ulozi u seriji "Azbuka našeg života". Da svojim prezimenom zbunjuje i inostranu publiku, objasnio je nedavno gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije.

- Jednom me je zvao čovek da uradi intervju, bio je ubeđen da priča sa Džonom. Poslao mi je mejl da dođem na intervju, onda sam mu ja objasnio da nisam Džon, pa me je pitao da mu prosledim Džonov kontakt jer je bio ubeđen da imamo neke veze - ispričao je glumac anegdotu u vezi s holivudskom zvezdom, za koju priznaje da mu jeste dalji rod i kroz šalu dodaje da je reč o 75. kolenu.

Jadran Malkovič
foto: Firefly Production

Nakon uloge Vladimira stvari kod njega su se promenile.

- Verujem u vlašku magiju. Pre snimanja nisam znao mnogo. Ima tu dosta mitova i raznih priča koje se prepričavaju, pa se dodaju i oduzimaju elementi. Sigurno ima nekog zrna istine, nešto tu sigurno postoji - objasnio je glumac. Psihološki triler "Crna svadba" počeo je svoj televizijski život 23. oktobra na Superstar TV, a nedelju dana kasnije i na RTS. Iza ovog originalnog TV projekta stoje produkcijska kuća "Fajerflaj" i Telekom Srbija, a u glavnim ulogama gledamo Jelenu Đokić, Nikolu Koja i Uliksa Fehmiua kao inspektore. Kreatori serije su Strahinja Madžarević i Nemanja Ćipranić.

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

Vlaška magija, koja se smatra izuzetno moćnom, oduvek je privlačila veliku pažnju, pa ne čudi što je priča mladih autora podigla prašinu. Zaplet serije, inspirisane masakrom u Jabukovcu, počinje u malom mestu u istočnoj Srbiji, gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija. Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar, pripadnik bezbednosne agencije, i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv. Ali time će samo otključati misteriju u kojoj se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koja traje vekovima. Popularnost serije je u Srbiji i regionu je tolika da se sada organizuju i ture po istočnoj Srbiji.

- Sujeverje je još više od vlaške magije duboko ukorenjeno u ljudima ovog regiona i ta tema ih zanima. Svakako je dobro da se istočna Srbija promoviše, pa makar i na ovaj način. Nadam se da će to dovesti do toga da ljudi koji tamo žive imaju neki benefit - izjavio je ranije reditelj.

Crna svadba, Nemanja Ćipranić
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs

Bonus video:

02:14

VERUJEM U CRNU MAGIJU! Glumac iz serije Crna svadba otkrio temu TAJNOVITOG domaćeg projekta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track