ĆERKA ISPUNILA OČEVU VELIKU ŽELJU: Posthumno objavljen novi roman Miše Aleksića
Foto: Damir Dervišagić

divan gest

ĆERKA ISPUNILA OČEVU VELIKU ŽELJU: Posthumno objavljen novi roman Miše Aleksića

Pop kultura -

Mnoštvo interesantnih, intrigantnih i manje poznatih pojedinosti iz života popularnih muzičara otkriva u svom romanu "Preko trnja" legendarni gitarista Riblje čorbe Miša Aleksić.

Ovo delo će se danas pojaviti u knjižarama. Talentovani gitarista Džoni postaje član Zvezda, rok benda u usponu. Brzo stiče nove prijatelje i horde obožavateljki. Popularnost ima svoje dobre, ali i loše strane. Da li će Zvezde uspeti da se izbore s brojnim pritiscima, prevrtljivim menadžerima i jakom konkurencijom?

Mina Aleksić, Miroslav Miša Aleksić
foto: Damir Dervišagić

- Objavljivanje ove knjige bila je Mišina velika želja i, da danas može da je uzme u ruke, bio bi presrećan. Miša je mnogo čitao autobiografije poznatih rokera, uspešnih ličnosti, pisaca… To ga je inspirisalo da krene sa pisanjem novog romana, koji je delimično autobiografski, ali je priča prikazana kroz prizmu mladog basiste iz jednog benda osnovanoh osamdesetih godina prošlog veka. Tokom pisanja, bio je u svom svetu, ponovo u godinama koje su mu bile najdraže. Konsultovao se i sa mnom oko nekih ideja, oko preokreta u romanu, oko bezizlaznih i uzbudljivih situacija, kako bih mu pomogla da napravi dobar rasplet. Davala sam mu komentare i ideje, ali roman nisam uzimala da čitam dok ga je pisao - poručuje njegova ćerka Mina Aleksić, koja mu je pomagala tokom pisanja.

Muzičar je gotovo ceo svoj profesionalni vek posvetio rokenrolu. Preminuo je 29. novembra 2020. godine, a njegov novi roman objavila je "Laguna".

Miroslav Miša Aleksić
foto: Tamara Trajković

Kurir.rs

Bonus video:

00:21

RIBLJA ČORBA POSVETILA NASTUP MIŠI ALEKSIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track