OTAC MU JE BIO PLAĆENI UBICA: Slavni glumac pukao preko 2.000.000 $ za njega, a kažu da je učestvovao u ubistvu ovog političara
Foto: Shutterstock, Profimedia

filmska priča

OTAC MU JE BIO PLAĆENI UBICA: Slavni glumac pukao preko 2.000.000 $ za njega, a kažu da je učestvovao u ubistvu ovog političara

Pop kultura -

Holivudski glumac Vudi Harelson (60) imao je težak život, koji kada se opisuje zvuči kao jedan dobar akcioni film, sa njim i ocem Čarlsom u glavnoj ulozi. Naime, Čarls Harelson bio je plaćeni ubica pa je većinu života proveo iza zatvorskih rešetki.

Vudi Harelson
foto: Profimedia

Tokom šezdesetihih godina, Čarls je osuđen za oružanu pljačku, pišu strani mediji, a tada je "usput" i priznao da je uključen u brojna ubistva.

Vudi je imao samo sedam godina nakon što je 1968. godine njegov otac završio u zatvoru zbog ubistva teksaškog dilera Sema Degalia. Za taj "posao" dobio je 2000 dolara, a zatim od suda i 15 godina zatvorske kazne. Zbog dobrog ponašanja pušten je ranije, 1978. godine.

Ipak, Čarls se vrlo brzo vratio starim navikama. Godinu dana kasnije švercer droge platio mu je 250.000 dolara da ubije okružnog sudiju u San AntonijuDžona H. Vud Džuniora, koji je bio poznat po nadimku "Maximum John" jer je dilerima i švercerima redovno davao doživotne kazne zatvora.

Harelson ga je ubio 29. maja 1979. godine, a nedugo zatim pronašli su ga i uhapsili pripadnici FBI.

Zbog ubistva sudije dobio je dve doživotne kazne zatvora.

Poznati glumac je tada bio tinejdžer i nije znao ko mu je otac. Jednog dana na vestima je čuo da se osumnjičeni preziva kao on.

- Imao sam 11 ili 12 godina kad sam čuo očevo ime na radiju. Bio je to izveštaj sa suđenja. Sećam se da sam pomislio: "Ne može biti da postoje dva Čarlsa V. Harelsona". Sinulo mi je, pa to je moj otac. Bio sam u šoku - ispričao je svojevremeno Vudi.

Glumčev otac je čak osumnjičen za umešanost u ubistvo američkog predsednika Džona F. Kenedija. Vudijevi roditelji su se razveli kada je imao sedam godina, a on je odlučio da poseti oca u zatvoru iako nisu imali nikakav odnos.

- Rođeni smo na isti dan. A postoji poslovica u Japanu da ako deliš rođendan sa ocem, nisi samo poput njega nego si zapravo reinkarnacija oca. Uvek mi je bilo čudno koliko zapravo ličimo i koliko stvari radimo na isti način - objasnio je glumac.

Pre nego je Čarles umro 2007. godine, Vudi je uložio oko dva miliona dolara kako bi mu omogućio ponovno suđenje, ali to mu nije pošlo za rukom. Glumčev otac je preminuo u zatvoru od zastoja srca.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:17

SOFIJA MILOŠEVIĆ U BIKINIJU U 6. MESECU TRUDNOĆE: Manekenka pokazala izvajano telo, ali i trudnički stomačić!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track