OD EVE RAS DO JELENE ĐOKIĆ U CRNOJ SVADBI: Ove EROTSKE SCENE u serijama i filmovima zapalile su SRBIJU! VRELO (FOTO 18+)
Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

hrabro

OD EVE RAS DO JELENE ĐOKIĆ U CRNOJ SVADBI: Ove EROTSKE SCENE u serijama i filmovima zapalile su SRBIJU! VRELO (FOTO 18+)

Pop kultura -

Golotinja i seks scene nisu ništa novo u jugoslovneskom filmu, ali sa dolaskom talentovanih mladih glumaca erotika u domaćoj kinematografiji dostigla je svoj vrhunac koji nikoga ne može da ostavi ravnodušnim.

Provokativnih kadrova nije manjkalo ni u filmovima snimanim pre nekoliko decenija, u vreme bivše države, ali se na te scene tada gledalo dosta drugačije i one su tada izazivale više potresa nego u sadašnjosti.

To, naravno, ne može promeniti činjenicu da i sada pojedini kadrovi naših glumaca ne mogu da izazovu buru reakcija i da uzdrmaju sve, iako se na seks danas gleda kao na normalnu, sasvim uobičajenu, pojavu na TV ekranima.

Jedan od prvih erotskih i za to vreme najšokantnijih kadrova snimila je Eva Ras kada se skinula potpuno gola, davne 1967. godine, u filmu "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT".

Eva Ras

-Kako bih se pokajala kad je taj film zadivio planetu Zemlju. Moj lik je "Njujork tajms" opisao rečima: "Nova zvezda ukazala se na istoku, njeno ime je čistota erotike, Eva Ras je simbol jedinstvene lepote savremene evropske žene!" Stekla sam popularnost i van granica tadašnje Jugoslavije - kazala je Eva Ras za "Blic Puls".

Tanja Bošković je na samom početku svoje karijere skinula za potrebe filma "Čovek sa četiri noge" daleke 1983. ali to nije bio prvi put da je naga izašla pred kamere, prethodno se u filmu "Sablazan" 1982. godine gola okupala u reci.

Tanja Bošković
foto: Printskrin

Poznata glumica Ljiljana Blagojević imala je veoma realistične scene seksa sa kolegom Slavkom Štimcem u filmu "Sećaš li se Doli Bel".

Ljiljana Blagojević
foto: Printskrin

Legendarna glumica Mira Furlan obnažila se u filmu "Horvatov izbor" iz 1985. godine, gde se potpuno gola kupala u kadi, a u filmu "Lepote poroka" Mira je privukla pažnju u sceni u kojoj obnažena trči nudističkom plažom, a u ovom filmu prvi put je prikazan grupni seks.

Lepota poroka, lepota poroka
foto: Printscreen/YT

U novijim srpskim filmskim i serijskim ostvarenjima vrele scene otišle su na viši nivo, a svakako jedna od prvih glumica koja je privukla najveću pažnju javnosti je Nina Janković, koju mnogi smatraju seks simbolom glumačke scene. Ona se prvi put skinula za ulogu u filmu "Montevideo, Bog te video", ali je izazvala buru erotskim scenama u seriji "Vere i zavere", a tada su sa njom kadar delile kolege Goran Bogdan i Nikola Rekočević.

Nina Janković
foto: Nemanja Nikolić

Jovana Stojiljković, koja je u javnosti ostala najpoznatija po ulogama Sofije, supruge Petra Maraša u "Južnom vetru", u seriji "Jutro će promeniti sve" imala je erotske scene i sa kolegom Milošem Vlalukinom.

Jovana Stojiljković, Goran Bogdan
foto: Printscreen

A da ni muški deo srpskog glumišta ne zaostaje dokaz je Andrija Kuzmanović koji je u istoj seriji prikazan kao veliki ljubavnik, te je imao nekoliko erotskih kadrova, pored toga jedna scena zapalila je publiku, kada je sa Natašom Ninković vatreno vodio ljubav u seriji "Senke nad Balkanom".

Senke nad Balkanom, Nataša Ninković, Andrija Kuzmanović
foto: Printscreen

Ni oličenje lepote naše glumačke scene, Sloboda Mićalović nije uspela da izbegne eksplicitne scene, naime, ona se obnažila u ostvarenju "Koreni", a onda je imala i strastvene odnos sa Nenadom Jezdićem.

Sloboda Mićalović
foto: Printscreen/Youtube, RTS

Svakako jedan od najeksplicitnijih scena desila se u seriji "Vojna akademija", koja je preko noći napravila zvezde od glumačkog tandema Vučića Perovića i Marije Vicković, u kojoj njih dvoje imaju seksuali odnos.

Vojna Akademija
foto: Printscreen

Još jedan kadar u "Vojnoj akademiji" izazvao je burne redakcije, kada je mladi glumac Đorđe Stojković strastveno vodio ljubav sa radnicom u mesari dok oko njih vise kobasice i slanina.

Vojna Akademija
foto: Printscreen

Ali najskoriji primer, koji je podigao veliku prašinu, imali smo prilike da gledamo u seriji "Crna svadba" u kojoj Nataša, koju tumači Jelena Đokić, ima specifičnu vrstu odnosa sa svojim bivšim suprugom i u istoj sceni razmenjuju nežnosti sa dve devojke, da bi kasnije sa strašću posmatrala kako one razmenjuju nežnosti i vode ljubav sa njim.

Nikol Kidman, Jelena Đokić
foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video:

02:56

PSIHIJATAR JOVAN MARIĆ O SEKSUALNOM ODNOSU: Primarno je UŽIVANJE, evo šta treba da stoji u PRIRUČNIKU za seks!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja