STVARNO ĆE NASTUPITI KATABAZA Reditelj o nastavku CRNE SVADBE: Zlo se ne može poraziti u deset epizoda serije! Borba se nastavlja
Foto: Firefly Production

Nemanja Ćipranić za Kurir

STVARNO ĆE NASTUPITI KATABAZA Reditelj o nastavku CRNE SVADBE: Zlo se ne može poraziti u deset epizoda serije! Borba se nastavlja

Pop kultura -

Godinu na izmaku obeležila je serija "Crna svadba", iza koje kao kreator stoji Nemanja Ćipranić. Nakon pet nedelja emitovanja na Superstar kanalu i RTS reditelj za Kurir sumira utiske i govori o nastavku priče rađene u produkciji kuće "Fajerflaj" i Telekoma Srbija, ali odgovara i na negativne komentare s društvenih mreža.

Crna svadba
foto: Firefly Production

Serija "Crna svadba" je završila svoj TV život. Da li ste imali dilemu kako da završite priču koju ste zajedno radili sa Strahinjom Madžarevićem i što ste ste odlučili baš za ovakav kraj?

- Ne bih se složio da je završila svoj TV život, mislim da tek počinje. Razvijajući seriju, od početka smo imali jasnu ideju kako želimo da vodimo i zaokružimo celinu prve sezone, druga sezona je planirana od samog početka. U ovoj sezoni je odgovoreno na mnoga postavljena pitanja, naravno ne sva, ali je otvoren jedan novi nivo u toj vekovnoj borbi. Svako ko je mislio da se zlo može poraziti u deset epizoda serije grdno se prevario.

Neke epizode su imale 19 verzija. Koliko ste krajeva napisali? Možete li ekskluzivno da nam otkrijete neki kraj koji nije prošao?

- Istina je da su neke epizode imale 19 ruku scenarija, to je posledica ogromnog rada i truda koji je uložen u stvaranje ovog projekta, a usled želje da napravimo što bolju seriju, mišljenja smo da je to jedini mogući način, a deluje mi i da je publika to prepoznala. Vezano za kraj, on nije dovođen u pitanje i nije bilo alternativnih završetaka.

Finale prve sezone nije se dopalo delu publike. Da li su razumeli poentu i kakvu ste pouku želeli da publika izvuče?

- Trudili smo se, a nadam se i uspeli da napravimo višeslojnu priču koja je u okvirima žanrovskih postulata, ali je mnogo više od pukog senzacionalizma. Mislim da je svako imao priliku da pronađe nešto što bi mu bilo interesantno i za šta bi se vezao. Ne mislim da sam pozvan da delim nekakve pouke, ali poruka koju smo hteli da pošaljemo je da je naša civilizacija u sunovratu i da ako pod hitno ne promenimo neke stvari, svako počev od sebe, stvarno će nastupiti katabaza.

crna svadba
foto: Pritnscreen

Koju scenu vam je bilo najteže da snimite?

- Kad reditelj iza sebe ima ekipu kakvu sam ja imao sreće da imam, ništa nije teško. Verovatno je najzahtevnija u organizacionom i produkcijskom smislu bila scena udarca voza.

Koja vam je omiljena replika?

- Ceo monolog oca Branislava (Igor Benčina) kada objašnjava Petru šta je katabaza.

Da li ste sujeverni? Jeste li posetili neku vračaru u sklopu priprema?

- Ne. Nisam ni sujeveran, niti sam išao kod vračare. (smeh)

Šta ćemo gledati u drugoj sezoni?

- Rano je da pričamo na tu temu.

Kakvi su vam dalji planovi?

- Mnogo je planova, ali ne bih unapred pričao, iako nisam sujeveran.

Crna svadba
foto: Firefly Production

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

03:45

NESVAKIDAŠNJA SERIJA CRNA SVADBA DOŽIVELA PREMIJERU: Scenarista otkrio BIZARNO značenje iza imena ovog horor triler ostvarenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track