12:25

LANA I GORDANA IZ FILMA DESET U POLA OTKRILE ŠTA OČEKUJE GLEDAOCE: Sve boljke ljudske prirode sa Balkana u novoj komediji

LANA I GORDANA IZ FILMA DESET U POLA OTKRILE ŠTA OČEKUJE GLEDAOCE: Sve boljke ljudske prirode sa Balkana u novoj komediji

Pop kultura -

Helena Vuković u novom filmu "Deset u pola" tumači ulogu Lane, ćerke jednog od dvojice ćevabždija, dok Hrvatska glumica Anja Matković tumači Gordanu Matić food vlogerku iz Zagreba.

Film je naišao na sjajne reakcije gledalaca.

- Prvo što smo doživeli kada su ljudi izlazili iz bioskopa bili su komentari da baš narodu ovakav film treba. Svi pokušavamo da se vratimo prethodnom životu pre pandemije, gde se podrazumeva i odlazak u bioskop. Sada možemo da pogledamo film koji podiže raspoloženje - rekla je glumica Anja Matković u "Pulsu Srbije".

Film "Deset u pola" snimao se samo 21 dan, što je netipično.

- Neverovatno da smo to uspeli napraviti. Toliki broj zahtevnih scena sa mnogo eksterijera i pandemijskih uslova se snimilo - navela je Matkovićeva.

Naziv filma navodi na priču o ćevapima, ipak nisu samo oni u fokusu.

- Naš film je priča o prijateljstvu i pre svega o ljubavi, mladosti i starosti. Ispričane su možda sve boljke ljudske prirode, a posebno mentaliteta u Sarajevu - otkrila je glumica Helena Vuković.

Helena Vuković, Anja Matković
foto: Kurir televizija

Vukovićeva tumači lik mlade Lane koja se vraća sa studija u rodni grad.

- Moj lik u svet čaršije donosi evropske boje, pošto je ona otišla na studije kulinarstva i vraća se kući, dosta promenjena iskustvom. Mislim da je ona odlična slika svih mladih, koji kada odu negde i osete drugačiji život, bolji i kavlitetniji, imaju veću potrebu da se vrate i uspeju - objasnila je Helena.

Njena koleginica Anja Matković tumači vlogerku.

- Gordana Matić je uloga koju tumačim u filmu. Dolazi u Sarajevo da reši čuvenu misteriju gde se mogu pojesti najbolji ćevapi i ona to zaista sazna. Ona je pokretač radnje i zakuvavanja u filmu - navela je Matkovićeva.

Film "Deset u pola" je romantična komedija koja govori o dva prijatelja, ugostitelja, koji su konkurenti, ali zapravo neminovno upućeni jedan na drugoga. Radnja filma događa se u Sarajevu, u kome Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Jednog jutra u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede "najbolje ćevape u Sarajevu", on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije, da priušti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Međutim, ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i celog grada.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:53

GLUMAC SE UPLAŠIO DA REALIZACIJE NE BUDE! Barjovića mučile crne sumnje u vezi filma DESET U POLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track