U PLANU BILO DA U PREDSTAVI SPORTSKO SRCE SRPSKI GLUMCI PEVAJU TOMPSONOVU PESMU: To se ipak neće desiti, a evo i zbog čega
Foto: EPA / ANTONIO BAT

Nova premijera

U PLANU BILO DA U PREDSTAVI SPORTSKO SRCE SRPSKI GLUMCI PEVAJU TOMPSONOVU PESMU: To se ipak neće desiti, a evo i zbog čega

Pop kultura -

Jubilarna 90. premijera Zvezdara teatra zakazana je za 4. decembar, kada će na sceni "Danilo Bata Stojković" biti izveden komad "Sportsko srce" Đorđa Milosavljevića, u režiji Milana Karadžića.

Zvezdara Teatar
foto: Jakov Simović

Na konferenciji za medije govorili su juče autori, direktor Zvezdare Dušan Kovačević i glumci - Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović, i najavili da očekuju pozitivne reakcije.

Ova komedija sa elementima melodrame tiče se najpopularnijeg sporta među Srbima i istražuje koliko on podleže politici, a pokazuje i koliko se vrlo brzo prelazi u sukob. Pojašnjava i sve probleme mentaliteta i naravi koji opterećuju region.

Dušan Kovačević
foto: Marina Lopičić

Dušan Kovačević navodi da je fudbal samo povod, a da je suština nešto što doživljavamo svaki dan i da se sport vrlo lako pretvori u politiku, pa utakmice postaju nešto vrlo blisko zakazivanju boja.

- Poenta ove priče je da je povod mogao da bude i neki drugi, ali u ovom slučaju je sport, koji je jedan od najatraktivnijih i najincidentnijih na ovim prostorima. Fudbal je nešto što je povod da se rešavaju neke druge priče, kao što ste čuli i videli, ovu predstavu igraju glumci koji su izuzetni i čine idealan tim za ovu priču - kazao je Kovačević.

Đorđe Milosavljević
foto: Nemanja Nikolić

Scenarista Đorđe Milosavljević, po čijem tekstu je rađena predstava, rekao je da je ideju dobio još u toku utakmice koja se odigravala u finalu Svetskog prvenstva i da se odmah čuo s rediteljem, ali je bilo neophodno da prvo zajedno popričaju s Duškom Kovačevićem.

- Kao pisac, mogu da kažem da je ostao žal što se u poslednjoj sceni ne čuju popularni hrvatski pevač Marko Perković Tompson i pesma "Geni kameni", koja je bila predviđena za tu finalnu scenu, ali, nažalost, ona se neće čuti. Prosto je izgledalo suviše komplikovano da i nju izvedemo - naglasio je Milosavljević.

Nela Mihailović
foto: Aleksandar Krstović

Milutin Mima Karadžić, koji u komadu tumači lik Branka Macure, kaže da je siguran da će predstava biti veoma gledana i ističe koliko je zadovoljan što je izašla još jedna premijera u njegovoj pozorišnoj kući.

Nakon premijere 4. decembra, reprize nove predstave Zvezdara teatra zakazane su za 7, 22. i 24. decembar.

Mima Karadžić
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

03:08

AMERIKANAC BI VOLEO DA JE SRBIN! Glumac se za vreme pandemije preselio u Beograd, HOĆE DA FILMOVIMA PROMENI SLIKU O NAŠEM NARODU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track