KO SE SEĆA URNEBESNOG POLICAJCA IZ SERIJE ALO, ALO: Njegov naglasak je sve NERVIRAO, a evo kako izgleda 30 godina kasnije! VIDEO
Foto: Profimedia

legenda

KO SE SEĆA URNEBESNOG POLICAJCA IZ SERIJE ALO, ALO: Njegov naglasak je sve NERVIRAO, a evo kako izgleda 30 godina kasnije! VIDEO

Pop kultura -

Britanska humoristična serija "Alo Alo" danas ima kultni status, a popularna je i gotovo tri decenije nakon završetka snimanja.

Iako je snimana na engleskom jeziku, radnja je smeštena u Francuskoj pa se glavni likovi pretvaraju da zapravo govore francuski, a jednom od njih to baš i ne polazi od ruke.

Radi se, naravno, o legendarnom Krebtriju, britanskom špijunu koji se skriva pod vrlo lošom maskom francuskog policajca koji nikako ne može da savlada francuski naglasak, pa su neke njegove izjave iz serije, poput iskrivljenog pozdrava za dobro jutro, do danas postale legendarne.

Krebtrija je u seriji igrao glumac Artur Bostrom (66), a iako je ostvario i brojne druge uloge, i sam je svestan da mu je ova obeležila karijeru, pa joj se rado vraća. Tako je prošle godine na Jutjubu objavio video u kom odeven kao legendarni policajac na lošem "francuskom", odnosno iskrivljenom engleskom objašnjava ljudima kako se trebaju ponašati za vreme pandemije koronavirusa.

Osvanuo je i na Instagramu koleginice iz serije Viki Mišel, koja je glumila zgodnu konobaricu Ivet Kart-Blanš, takođe odeven kao Krebtri.

Zanimljivo je spomenuti i da je Bostrom jedini od ekipe iz serije tečno govorio francuski jezik. Koliko se promijenio od kultne uloge, pogledajte u galeriji.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube

Inače, serija "Alo Alo" je na početku bila na udaru kritika jer je ismejavala Drugi svetski rat. Snimala se punih deset godina, od 1982. do 1992. i imala je devet sezona, a u njoj smo upoznali niz zanimljivih i jedinstvenih likova.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:08

AKO NAM DETE BUDE RUŽNO, OSTAVIĆE ME! Barbara šokirala Darka, pevač odmah javno zakukao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track