KAD IMAŠ SVAKOM MNOGO DA DAŠ Električni orgazam razbio na jublarnom koncertu! FOTO, VIDEO
Foto: ATA images

Prođoše četiri decenije

KAD IMAŠ SVAKOM MNOGO DA DAŠ Električni orgazam razbio na jublarnom koncertu! FOTO, VIDEO

Pop kultura -

"Drago mi je što smo se okupili u ovolikom broju, baš kao i pre 40 godina, a tada mi klinci nismo znali da će to postati nešto veliko, a postalo je. Električni orgazam!", najavila je legendarna voditeljka i novinarka Duca Marković slavljenički koncert benda koji je obeležio jednu epohu.

Svirka koja je trebalo da se održi u aprilu 2020. zbog pandemije je odlagana nekoliko puta. I konačno je došla na red - kako je simpatično konstatovao jedan od posetilaca, ovo je jedini koncert za koji sam kupio karte skoro dve godine ranije.

Električni orgazam
foto: ATA images

Uz Gileta i drugove odrasle su i spoznavale svet rokenrola mnoge generacije, kao što i on sam jednom reče - na početku smo bili tretirani kao mesije.

I od prvog tona pesme "Bejbe, ti nisi tu" koji je izašao iz zvučnika u Kombank dvorani pa do poslednjeg udarca bubnja posle dva sata moćne svirke - sve je bilo savršeno.

Električni orgazam
foto: ATA images

Majstorska šetnja kroz oragazmatičnu istoriju, to može samo bend koji je, uvek sa stilom i uzdignute glave, nanizao 41 godinu od kada su u kafani "Mornar" odlučili da se nazovu Električni orgazam.

Prvi put u karijeri su odsvirali i dve stvari s kultnog Paket aranžmana - "Mali čovek želi preko crte" Šarla akrobate i "Plastika" od Idola, kao omaž vremenu kada je eks-Ju novotalasna scena bila ravnopravna sa engleskom.

01:32

Elektricni orgazam 40 godina: Proslavili veliki jubilej

Poseban ukus koncertu su dali gosti, Romana i Bojan Slačala iz benda Artan Lili, Dragi i Žika Jelić iz Ju grupe i legendarni gitarista Partibrejkersa Anton.

I upravo suprotno od velikog hita "Ti nemaš nikom ništa da daš", Električni orgazam ima mnogo toga da da. Svakom.

Bonus video:

02:29

ČETIRI DECENIJE ELEKTRIČNOG ORGAZMA! Gile: Čovek mora da pristaje na dogovor, i PAKET ARANŽMAN je bio kompromis (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track