BREGOVIĆ, KLASIKA I DI-DŽEJEVI ZA DOČEK U BEOGRADU! Počela Beogradska zima, a evo kompletnog programa za decu i sve je BESPLATNO
Foto: Filip Plavčić

Praznici

BREGOVIĆ, KLASIKA I DI-DŽEJEVI ZA DOČEK U BEOGRADU! Počela Beogradska zima, a evo kompletnog programa za decu i sve je BESPLATNO

Pop kultura -

Beograd je ove godine pripremio raznovrsne besplatne programe i događaje kojima će obeležiti predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

U okviru manifestacije "Beogradska zima" kroz zabavne programe, od juče pa sve do kraja februara, svi Beograđani i njihovi gosti, a pre svega sva deca imaće priliku da dožive prazničnu čaroliju na najlepši način.

U glavnom gradu biće dva dočeka Nove godine - ispred Narodne skupštine, ali i na Sava promenadi, gde nas uz vatromet i di-džejeve čeka i svirka Gorana Bregovića. Najavljeni su i Cobi, Saša Kovačević i Angelina. Ljubitelji klasične muzike moći će da dočekaju ponoć uz koncert pod nazivom "Otmeno" u Kolarčevoj zadužbini.

Marija Šerifović, Jelana Karleuša, Sara Jo, Skupština Srbije
foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Shutterstock, Damir Dervišagić

Gradski doček Nove godine ispred Narodne skupštine je najveći novogodišnji spektakl u našoj zemlji, a ove godine nastupiće Sara Jo, Jelena Karleuša i Marija Šerifović. Sve umetnice su se odrekle honorara zbog situacije s koronavirusom, sa željom da se svim Beograđanima i gostima Beograda pruži najatraktivniji novogodišnji program i da im se omogući da na bezbedan način proslave dolazak Nove 2022. godine na najvećem dočeku u gradu.

"Beogradska zima", kako su juče najavili organizatori, pre svega misli na našu decu i sve koji se tako osećaju i donosi mnoštvo programa i čarolije za decu. Od juče radi Trg bajki - ispred Teatra Vuk i Opštine Zvezdara svakodnevno će se izvoditi srpske narodne bajke, lutkarske predstave i radionice.

Već 13. decembra "Novogodišnji dečji karavan" u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograda posetiće preko 25 gradskih i prigradskih opština i doneti muziku, dečje predstave i zabavu.

Naravno, tu je i Trg otvorenog srca na Trgu Republike. Posle velikog dečjeg karnevala u podne, 16. decembra održaće se i dečji novogodišnji koncert, na kom će učestvovati: Tijana Dapčević, Ivana Peters, Leontina Vukomanović, Sergej Ćetković, Andrija Milošević, Predrag Vuković Peđolino, kao i horovi DKCB i Čarolija. Tradicionalno, 1. januara u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici tačno u podne biće Ulica otvorenog srca.

Artan Lili
foto: Ivana Čutura

Na Trgu Republike od 25. decembra pa sve do kraja februara biće klizalište, na Trgu Nikole Pašića 29. i 30. decembra održaće se pretpraznični koncerti u organizaciji Cebefa. Prve večeri će nastupiti Električni orgazam, Kanda, Kodža i Nebojša, Bjesovi i Let 3, a drugog dana koncert će otpočeti s mlađim rok bendovima, a zatim nastupaju bosanski rege sastav Zoster i predstavnici alternativnog roka Artan Lili i Obojeni program.

Damir Handanović
foto: Beoinfo

- Sada već tradicionalno biće postavljeno klizalište na Trgu republike, a za sve ljubitelje rok zvuka biće priređeni koncerti bendova koje beogradska publika voli da čuje – ističe Handanović i dodaje: - U sredu i četvrtak, 29. i 30. decembra ukupno deset izvođača održaće svoje nastupe za Beograđane i posetioce Beograda. Oba dana nastupi počinju u 17 sati i održavaće se na Trgu Nikole Pašića.

On je najavio da je sve spremno i za jubilarni Fest.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je CEBEF ove izazovne godine uspešno održao brojne manifestacije, među kojima su BEMUS, FEST, SOFEST, kao i koncerte koji su bili izuzetno traženi u okviru novih programskih celina: Urban Sessions na Kalemegdanu i Garden Sessions u Botaničkoj bašti. U toku je priprema za predstojeću jubilarni 50. FEST, a o svim detaljima bićete na vreme obavešteni – istakao je Handanović.

Klizalište, Trg Nikole Pašića
foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs

Bonus video:

02:30

OČEKUJE NAS SPEKTAKL KAO NA TAJMS SKVERU! Jelena spremna da zapali Beograd!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track