HADŽI TRIFUN JE MRTAV! U nastavku priče stiže kao pojačanje Dragan Mićanović, a neočekivano poznati hrvatski glumac igra JOVČU
Foto: This and That Productions

Novi glumci

HADŽI TRIFUN JE MRTAV! U nastavku priče stiže kao pojačanje Dragan Mićanović, a neočekivano poznati hrvatski glumac igra JOVČU

Pop kultura -

Od pre nedelju dana, svakog vikenda na Prvom programu RTS, publika s veliki nestrpljenjem prati seriju "Nečista krv", nastalu u saradnji Javnog servisa Srbije i "This and That Productiona". Režiju potpisuju Milutin Petrović i Goran Stanković, po scenariju Vojislava Voje Nanovića iz sedamdesetih godina, nastalog na osnovu literarnih dela slavnog srpskog književnika Bore Stankovića. Prvi tri epizode gotovo su preslikane s filmskom platna, a od večeras pratimo nove glumce i dobro poznate junake, a uskoro će im se pridružiti i Sofka i Koštana.

Film Nečista krv
foto: This and That produkcija

Vojislav Nanović je napravio porodičnu sagu zahvatajući period od skoro 40 godina, u drugoj polovini 19. veka. Prateći tri generacije jedne vranjanske porodice, serija "Nečista krv" pripoveda o njenom finansijskom, moralnom i fizičkom propadanju.

Posle smrti Hadži Trifuna (koga je igrao Bjelogrlić) brigu o porodičnom imanju preuzima njegov sin Jovča. Drugi Hadži Trifunov sin Efendi Mita nemaran je prema nasleđu. Odlazi na duga putovanja pokušavajući tako da pobegne i od sebe i od svoje odgovornosti prema porodici. Slučajan susret s nekadašnjom sluškinjom Stojnom, probudiće stara osećanja i grehe prošlosti. S druge strane, Jovča strpljivo stiče bogatstvo i posebnu ljubav gaji prema ćerki Vaski. Mnogo manje pažnje posvećuje sinovima Mitketu i Arsi, čiju je majku Anđu poslao u manastir.

Leon Lučev
Leon Lučevfoto: Filip Andrejević, This and That Productions

Glumce Nedima Nezirovića i Marka Grabeža, tačnije njihove uloge u zrelim godinama sada tumače Dragan Mićanović i Leon Lučev, a tu su i Milena Predić, Vučić Perović, Ljubomir Bandović i Milica Stefanović. Perović igra Mitketa, filozofa, pesnika, čoveka bolne duše, koju su u pozorištu igrala najveća imena srpskog glumišta, od Čiča Ilije Stanojevića, Raše Plaovića, Ljube Tadića...

- Ne bih smeo da se poredim sa ovim glumcima. Nije jednostavno i dosta mi je neprijatno kada stojim u redu s tim ljudima, Ali ovaj Mitke jeste drugačiji zato što to jeste Mitke iz Koštane, ali su ovde pridodate neke druge okolnosti koje on u Koštani nema, zato što je Vojislav Nanović tako divno napravio jedno porodično stablo i u stvari se radi o stradanju jedne porodice - otkrio je Perović novinarima na izložbi kostima iz serije.

Vučić Perović
Vučić Perovićfoto: Filip Andrejević, This and That Productions

Serija, podsetimo, omnibus je Stankovićevih dela - "Tašane", "Nečiste krvi", "Koštane" i Jovče". Među partnerkama Mitketa, odnosno Vučića, nalaze se i devojke koje nisu profesionalne glumice - Tajlanđanka Nabi Tang, koja je fotograf i model i igra Redžepovicu, i mlada pevačica Marina Stanković, koja igra Koštanu. Ekipa serije je internacionalna. Tu je i našoj publici dobro poznat Feđa Štukan, Albert Tukaj, Dejan Bućin i mnogi drugi.

Dragan Mićanović ulazi u priču od večeras i jedva čeka da čuje reakcije publike.

- Voja Nanović je maestralno, pre nekoliko decenija, napisao scenario koji se izgubio, ali ga je reditelj Milutin Petrović pronašao i uz adaptaciju nekoliko autora, počevši od Milene Marković, sproveo u delo. U filmu me nema jer Efendi Mitu igra moj mladi kolega Marko Grabež, ali se radujem seriji - izjavio je za Kurir ranije Mićanović.

Nečista krv
foto: Filip Andrejević, This and That Productions

Kurir.rs

Bonus video:

09:21

NE ZANIMA ME POPULARNOST! Popularna glumica čezne za izazovom: TEK ME ČEKA ŽIVOTNA ULOGA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track