HARI I MEGAN U KLINČU SA MEDIJSKOM IMPERIJOM: Taman smislili plan kako da ih Britanci opet zavole, ali OVO im pomrsilo konce
Foto: Profimedia, Shutterstock

zahuktava se

HARI I MEGAN U KLINČU SA MEDIJSKOM IMPERIJOM: Taman smislili plan kako da ih Britanci opet zavole, ali OVO im pomrsilo konce

Pop kultura -

Podkast o princu Hariju i Megan Markl koji je BBC trebalo da emituje je povučen jer su dobili žalbe preko 900 ljudi.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Naime, posle dokumentarca o princezi i medijima (The Princes and the Press documentary), trebalo je da se objavi i podkast kao prateća emisija o Hariju i Megan, ali gledaoci nisu bili zadovolji razvojem situacije pa su se žalili javnom servisu Britanije.

Megan Markl, Princ Hari
foto: EPA/PETER FOLEY

Ono što su gčledaoci zamerili autorima dokumentarca je što su objavili optužbe protiv Vilijamovog osoblja gde su tvrdili da su se oni dogovaralui kako da naškode Saseksima. Inače, dokumentarac ima dva dela, a Amol Rajan je prezentovao celu stvar koju su iz Rojal Hausa nazvali neosnovanim tvrdnjama, a sam podkast je imao još više kontroverznog materijala. Navodno, podkast će biti objavljen, ali datum nije naveden pa mnogi misle da je to kraj cele epizode sa Saseksima.

Kejt Midlton, Megan Markl
foto: Profimedia

Da podsetimo, Megan Markl je pobedila je u sudskom postupku protiv novina "Mail on Sunday", koji je pokrenula jer je taj list objavio delove njenog pisma ocu. Britanski Apelacioni sud odbacio je žalbu te medijske grupacije da se održi suđenje povodom objave delova privatnog pisma vojvotkinje.

Sudija visokog suda početkom godine presudio je u korist vojvotkinje, odnosno na pravo privatnosti i vlasništva, i naglasio da je jasno da nema potrebe za potpunim postupkom. Ta odluka je sada potvrđena. Advokati Megan Markl ponovili su da je njeno pismo Tomasu Marklu iz avgusta 2018. godine bilo "duboko lično i jasno da je namera bila da ono ostane privatno".

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia, Shutterstock

(Kurir.rs/A.M./BBC/The Sun)

Bonus video:

19:04

VESNA ĐOGANI PRIZNALA DA JE ŽRTVA SAJBER NASILJA! Otkrila šta joj ljudi pišu po društvenim mrežama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track