NEKE ŽENE I DALJE ŽIVE PO ALGORITMU ŽIVI, RAĐAJ I UMRI: Milena Predić o ulozi Sofkine majke i tragediji koja nas prati VEKOVIMA!
Foto: This and That produkcija

zvezda serije Nečista krv

NEKE ŽENE I DALJE ŽIVE PO ALGORITMU ŽIVI, RAĐAJ I UMRI: Milena Predić o ulozi Sofkine majke i tragediji koja nas prati VEKOVIMA!

Pop kultura -

Finale "Nečiste krvi" se bliži, a veoma zapaženu ulogu u ekranizaciji dela Bore Stankovića koju je napravio Vojislav Voja Nanović ostvarila je Milena Predić. Dramsku umetnicu iz Pančeva i učenicu Dragana Petrovića Peleta šira publika je upoznala u filmu "Sveti Georgije ubiva aždahu", a ona kaže da nijednog trenutka nije sumnjala u uspeh serije. U intervjuu za Kurir otkriva velike planove za 2022. godinu i govori kako je igrati Todoru, ženu efendi Mite, odnosno Sofkinu majku.

- Moj lik u "Nečistoj krvi" pripada tom tragičnom algoritmu živi, rađaj i umri. Uporedila bih njenu sudbinu sa junakinjama grčke tragedije. Efendi Mita žrtvuje njenu mladost i lepotu i želju da spozna slobodu izbora - kaže Milena za Kurir.

Milena Predić
foto: This and That produkcija

Drugi likovi nisu tako napisani?

- "Nečista krv" donosi i žene koje žele da se oslobode i dobiju prostor i slobodu. Ipak, svi likovi kod Bore Stankovića su tragični, i muški i ženski. Verovatno ih zato danas dobro razumemo. Uz ovu seriji svi postajemo bolji ljudi.

Kako ste primili vest da će se raditi jedna ovakva serija?

- Sam Voja Nanović dosta je doprineo kompleksnosti Borinih junaka. Kako mi je reditelj Milutin Petrović pričao, on je kombinovao razne likove iz pripovedaka i učinio da budu moderniji, životniji i koloritniji. Kad sam pročitala ceo scenarija, shvatila sam veličinu cele ove priče.

Šta vam je bio najveći izazov?

- Imala sam malo prostora, pa sam se trudila da pokažem što više. Todora mora da žrtvuje i svoju ćerku Sofku, a i da preuzme brigu o imanju koje propada. Trebalo je odigrati jedan koloritni lik i da se sve to vidi nekad u mom pogledu ili reakciji.

Sara Sandeva
foto: Filip Andrejević, This and That Productions

Todore gotovo da nema u predstavi "Nečista krv"?

- Kod Stankovića Todora je više bila funkcija majke, a Voja joj je dao život. Uz dobre partnere mislim da sam uspela da napravim autentičnu ulogu.

Koliko vam je Vranje blisko?

- Nije. Sad shvatam da je grehota što ovakih serija nema više. Srbiju i čini bogatom različitost tih dijalekata. Ne treba da bežimo od toga.

Sofku vam igra Sara Sandeva, koja živi u Češkoj, a i srpski joj nije maternji jezik..

- Sara je s naših prostora. Ona je shvatila veličinu svog zadatka. Mi smo se svi trudili da joj pomognemo da svoju ulogu napravi dobro. Vredno je radila s lektorom Dijanom Marović da ispravi sve te slogove.

Sara Sandeva
foto: Filip Kartous

Kako pamtite samo snimanje?

- Po sjajnom kostimu i scenografiji. Tokom tih 12 sati snimanja uspeli smo svi da pobegnemo iz gradske realnosti i betona u prošlost. Imali smo uslove i dobar impuls da izgradimo te naše likove.

Kakva je uloga žene danas, da li se promenila?

- Žene imaju mnogo veću slobodu izbora, ali te neke nasleđene formule i jednačine i dalje postoje. Borba za prava žena će biti dugotrajna i ima još mnogo da se radi.

Za predstojeće praznike gledaćemo vas u mini-seriji "Čudne ljubavi", koju potpisuje "Fajerflaj produkcija".

- Serija stiže na ekrane Superstara 1, 2. i 3. januara. Scenarista Boban Jevtić i reditelj Nikola Kojo su napravili jednu iskrenu romantičnu komediju. Serija je žanrovska i na pravi način prikazuje raspoloženja koje treba da vlada u novogodišnjoj noći.

Šta vas čeka u 2022?

- Velika filmska premijera o kojoj zbog ugovora ne smem ništa da govorim. Nadam se da ćemo imati novi razgovor već za nekoliko meseci.

FIREFLY Promo
foto: Čudne ljubavi

Kurir.rs

Bonus video:

03:05

KOLIKO ME POVREDIŠ, TOLIKO TI I VRATIM: Katarina Radivojević nikad otvorenija, evo kako se nosi sa onima koji je iznevere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track