MAGIČNI ŠTAPIĆI: Zašto su hijaluronski fileri vaše najjače oružje za lepotu?
Foto: Shutterstock

MAGIČNI ŠTAPIĆI: Zašto su hijaluronski fileri vaše najjače oružje za lepotu?

Zabava -

Ukoliko vam neko kaže da postoji jednostavna, trenutno efikasna i gotovo bezbolna procedura za uklanjanje ranih znakova starenja, verovatno biste pomislili da je to previše dobro da bi bilo istinito. Međutim, dermalni fileri postali su poput magičnih štapića iz stvarnog života koji privremeno izglađuju i popunjavaju bore u samo jednom tretmanu, a da nikada ne morate da idete pod nož.

Hijaluronski fileri se koriste da vam pomognu da uklonite znakove starenja na licu, ali isto tako i da učinite svoje lice lepšim. Deluju tako što dodaje volumen tkivu lica preko svog aktivnog sastojka, hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u vašem telu, a poznato je da stimuliše proizvodnju vezivnog tkiva koje puni kožu (kolagena). Kako starite, proizvodnja hijaluronske kiseline i kolagena se smanjuje, što povećava pojavu opuštenosti i bora na koži lica.

Vreme oporavka je minimalno. Međutim, svakako se savetuje da izbegavate naporne aktivnosti, izlaganje suncu, nošenje šminke i konzumiranje alkohola najmanje 24 sata nakon tretmana.

Rezultati obično traju između šest meseci i dve godine, što najviše zavisi od toga koji proizvod filera je korišćen.

Zainteresovanost za ovim inovativnim tretmanom protiv starenja nastavlja da raste, pa se hijaluronski fileri s punim pravom nalaze na listi prvih pet najtraženijih nehirurških procedura.

Zašto su hijaluronski fileri toliko popularni?

Svestranost i sigurnost dermalnih filera omogućavaju naizgled beskrajne mogućnosti, od uklanjanja bora, linija i opuštene kože do poboljšanja izgleda usana, jagodica i nosa.

Iako vam gotovo svi dermalni fileri mogu pružiti iste rezultate, način na koji to postižu najviše će zavisiti od proizvoda koji se koristi. Hijaluronski fileri su naročito popularni, budući da koriste hijaluronsku kiselinu, prirodnu supstancu u vašoj koži, da vrate mladost vašem licu.

Injekcioni preparati na bazi hijaluronske kiseline deluju tako što dopunjavaju meko tkivo i apsorbuju molekule vode, ostavljajući vašu kožu osveženom, hidriranom i zategnutom.

Kome su namenjeni hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su bezbedni, daju trenutne rezultate i sadrže sastojke koji su kompatibilni sa vašim telom. Svaki zdrav pacijent koji želi da se reši ranih znakova starenja je idealan kandidat za primenu filera. Međutim, ukoliko imate ozbiljnije znakove starenja na koži i značajan gubitak elastičnosti i tonusa kože, onda je hirurška procedura zatezanja lica optimalnija za vas.

Hijaluronski fileri bi mogli da budu pravo rešenje za vas ukoliko imate:

Linije osmeha (nazolabijalne bore)

Linije koje se protežu od ugla usana do brade (marionetne linije)

Ožiljci od akni

Gubitak volumena lica ili obraza

Linije oko očiju

Tanke usne

Kakve rezultate možete da očekujete?

Fileri na bazi hijaluronske kiseline su brzo postali jedna od najboljih nehirurških kozmetičkih procedura. Hijaluronska kiselina, kao i kolagen, prisutna je u vašoj koži i pomaže u održavanju volumena i mekoće lica.

Primarna funkcija hijaluronske kiseline je da održi ispravnu ravnotežu vlage, zahvaljujući svojoj sposobnost da privuče i zadrži i do hiljadu puta veću od svoje težine u vodi. Fileri hijaluronske kiseline efikasno popunjavaju i hidriraju vašu kožu i usne, tako što ''hvataju'' molekule vode ispod površine, što rezultira mekšom i glatkijom kožom.

Rezultati ovih filera su trenutni i mogu trajati od šest meseci do 2 godine. Potrebni su dodatni tretmani za održavanje postignutog izgleda, ali neka istraživanja sugerišu da hijaluronska kiselina može stimulisati prirodnu proizvodnju kolagena u vašem telu i tako nastaviti da poboljšava izgled vaše kože i godinama nakon tretmana.

Juvederm, Juvederm Voluma, Restilane i Restilane Lift su neki od mnogih filera hijaluronske kiseline koji mogu poboljšati problematična stanja kože i pomoći vam da postignete zdraviji i mlađi izgled kože.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track