NAHVATAO 2 PLEJBOJEVE ZEČICE I ODVEO IH PRED OLTAR: Zbog divljeg stila života Nikija pratio LOŠ GLAS, a ni danas nije ništa bolji!
Foto: Profimedia

do koske

NAHVATAO 2 PLEJBOJEVE ZEČICE I ODVEO IH PRED OLTAR: Zbog divljeg stila života Nikija pratio LOŠ GLAS, a ni danas nije ništa bolji!

Pop kultura -

Muzičar Frenk Karlton Serafino Ferana Džunior, javnosti poznatiji kao Niki Siks, ovih dana slavi 63. rođendan, a iako su dani najveće slave iza njega, još uvek ponosno nosi nadimak "divljeg dečka" rokenrola.

Niki Siks je jedan od osnivača benda Motli Kru (Mötley Crüe), a opaki rokeri od samih su početaka karijere prava zanimacija tablodima zbog njihovog načina života. Mnogi koji ih poznaju tvrde da se do danas ništa nije promenilo.

Život Nikija Siksa nije bio nimalo lak. Odgajala ga je majka s dedom i bakom nakon što je njegov otac napustio porodicu, a na kraju ga je napustila i majka. Odrastao je u San Hozeu, ali često se selio sa dekom i bakom.

Celo detinjstvo slušao je muziku The Beatlesa, Deep Purplea, Queena i The Rolling Stonesa i maštao je o sopstvenom bendu. Dok je bio tinejdžer često je upadao u nevolje zbog svog ponašanja, a bio je poznat po krađi, provaljivao je u domove svojih komšija, prodavao drogu u školi, pa su ga na kraju izbacili iz srednje.

Deka i baka su ga nakon toga poslali da ponovno živi s majkom koja je u to vreme bila u Sijetlu. Upravo tamo je naučio da svira bas-gitaru, a zatim je nabavio nešto para pa se odselio od majke kako bi ostvario svoj muzički san.

Sa 17 godina se odselio u Los Anđeles te je bio na brojnim audicijama za bendove, a u međuvremenu je radio kako bi mogao da preživi. Pokrenuo je nekoliko bendova, a krajem 70-ih je službeno promenio svoje ime u Niki Siks. Sa kolegom i prijateljem Tomijem Lijem 1981. godine je pokrenuo Motli Kru, a ubrzo su im se pridružili i gitarista Mik Mars i pevač Vince Nil. Prvi album izdali su preko vsvoje diskografske kuće, a 80-ih godina brzo su postali slavni u rok krugovima. Tih godina dok je slava njegovog benda rasla, Siks je postao zavisan od heroina. Kasnije je pričao kako se predozirao nekoliko puta, no srećom nije imao fatalne posledice.

"Live Wire", "Home Sweet Home", "Girls, Girls, Girls", "Kickstart My Heart", "Wild Side", "Hooligan's Holiday" i "Dr. Feelgood" samo su neke od pesama koje je napisao za Motli Kru, ali bend se raspao početkom novog milenijuma. Iako su se nekoliko puta ponovno okupili zbog turneja, 2015. godine su se zauvek razišli, a čak su potpisali ugovor kod notara da nikada više neće nastupati pod imenom Motli Kru. Njegov život, kao život ostalih članova benda opisan je u filmu "The Dirt", a Siks se još danas bavi nuzikom i sarađuje s brojnim kolegama.

Česta tema medija redovito je bio njegov privatni život.

Muzičar se 1987. godine verio sa Deniz "Vanity" Metjuz, a čitavu njihovu toksičnu vezu opisao je u autobiografiji dosta godina kasnije. "Vanity" je dolazila i odlazila iz mog života u raznim periodima moje zavisnosti. Ona je bila divlja devojka koja je pevala s Princom, a na kraju smo se počeli zajedno drogirati. U tom trenutku sam znao da sam zaljubljen, no ljubav mog života je bila droga, a ne ona", napisao je Siks.

Veridbu su otkazali, a Niki se 1989. godine venčao s Plejbojevom zečicom Brandi Brandt. Par je zajedno dobio troje dece, a mesec dana nakon razvoda sa Brandt, Siks se venčao sa drugom Plejbojevom zečicom, Donom Deriko.

Dona Deriko
foto: Profimedia

Dobili su jedno dete, ali razišli su se malo nakon što je rođena njihova ćerka. Niki je u to vreme otišao u kliniku za odvikavanje pa se sa drugom suprugom pomirio nakon nekoliko meseci. Njihova ljubav ni drugi put nije uspela, a 2006. godine su predali papire za razvod.

Sa Ket Von D je bio nekoliko godina, a nakon raskida je počeo vezu s Kortni Bingam sa kojom je još i danas. Pre dve godine dobili su prvo zajedničko dete, a Siks je navodno trezan već godinama i nastoji da pobedi sve zavisnosti.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:45

DAVOR GOBAC IZ PSIHOMODO POPA ZA KURIR TV: Glazba se pretvorila u SVAŠTA, slušajte ROK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track