BJELOGRLIĆ S PRIJATELJIMA ZA LUKU PRIKUPIO VIŠE OD 120.000 EVRA: Akcija se nastavlja, a evo kako vi možete da POMOGNETE
Foto: Ustupljene fotografije

Na korak do cilja

BJELOGRLIĆ S PRIJATELJIMA ZA LUKU PRIKUPIO VIŠE OD 120.000 EVRA: Akcija se nastavlja, a evo kako vi možete da POMOGNETE

Pop kultura -

Na inicijativu Dragana Bjelogrlića, čiji je student mladi scenarista Luka Kurjački, produkcijske kuće "Kobra" i "Minakord" pokrenule su humanitarnu akciju kojom je sakupljeno više od 120.000 evra neophodnih za nastavak Lukinog lečenja.

Dragan Bjelogrlić
foto: Ustupljene fotografije

U onlajn aukciji predmeta iz filmova "Toma", "Montevideo, bog te video", kao i iz TV serije "Senke nad Balkanom" za samo tri dana otkupljeni su svi eksponati, a veliki broj kompanija i javnih ličnosti kupio je i karte za poslednje bioskopsko prikazivanje biografskog filma o legendarnom pevaču narodne muzike.

Zdravko Čolić
foto: ATA Images

Dragan Stojković Piksi kupio je čuvenog goluba Radoja iz filma "Montevideo". Sličan gest napravio je juče i Ljubiša Tumbaković licitirajući za Tominu ploču. Košarkaš Bogdan Bogdanović u svom domu čuvaće klapnu sa snimanja, Luka Milivojević dres kapitena Milutinca, a pevači Aco Pejović i Zdravko Čolić po sako koji je nosio glumac Milan Marić. Nikola Rokvić potvrdio je da je veliki humanitarac, pa je uzeo haljinu Silvane Armenulić koju je ponela Tamara Dragičević. Sportisti su prvi pokazali da su ponovo velikog srca, pa su Nemanja Matić, Luka Jović i Aleksandar Mitrović uplatili po 10.000 evra.

Dragan Bjelogrlić
foto: Ustupljene fotografije

Dramaturgu iz Beograda hitno su potrebna novčana sredstva za lečenje u Japanu. Luka je živeo uobičajenim životom mladog čoveka sve do trenutka kada mu je saopšteno da ima tumor na mozgu. Kurjački je rođen 1989. godine u Zadru. Odrastao je i živi u Beogradu, gde je završio gimnaziju, zatim i fakultet. Bavi se pisanjem i režijom, a jedini uslov da nastavi da stvara je terapija u Japanu, za koju je potrebno nekoliko stotina hiljada evra. - Hvala ovim divnim ljudima, proslavljenim sportistima, pevačima i kompanijama - kažu za Kurir organizatori ove prodaje.

1 / 4 Foto: Ustupljene fotografije

Film "Toma" videlo je više od milion ljudi, a u Domu sindikata sinoć je poslednji put prikazan na velikom platnu.

Akcija "Da Luka ponovo stvara" nastavlja se slanjem SMS poruke 1158 na 3030, dok se ne prikupi dovoljno sredstava za nastavak Lukinog lečenja u Japanu.

Luka Kurjački
foto: Budi human

Kurir.rs

Bonus video:

01:47

Dragan Bjelogrlić održao govor na godišnjici smrti Tome Zdravkovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track