NEVERICA ZBOG SMRTI PIONIRA SRPSKE MODNE SCENE: Preminuo čuveni maneken Andrija Đorđević!
Foto: Đorđe Tomić

tuga

NEVERICA ZBOG SMRTI PIONIRA SRPSKE MODNE SCENE: Preminuo čuveni maneken Andrija Đorđević!

Pop kultura -

Tiho, kako je i živeo jedan od zlatne generacije manekena uz Đoku Kortinu i Nevena Bošković, sedamdesetih do devedesetih godina, Andrija Đorđević preminuo je 18 decembra. Poslednjih nekoliko godina više vremana provodio je u Surduku pored Dunava nego u Beogradu gde je rođen i imao stan. Dugo godina radio je kao predsednik Udruženja manekena, a danas tu funkciju obavlja Kortina.

Andrija Đorđević
foto: Ustupljene fotografije, Privatna Arhiva, Đorđe Tomić

"Od svih manekena moje generacije, sa Andrijom sam bio u najčešćem kontaktu. Odlazio sam u Surduk gde je on pronašao mir sa malim simpatičnim psom mešancem. Bio je ozbiljan srčani bolesnik. U Beograd je dolazio retko, samo na lekarske kontrole. Ređe smo se viđali protekle godine zbog kovida, ali čuli smo se telefonom svakih desetak dana i uvek dugo pričali. Poslednji put tri dana pre nego što nas je napustio. Bio je divan prijatelj, gospodin, čiste duše, blage naravi i skroman. Mnogo mi ga je žao jer sam ga doživljavao kao brata rođenog", kaže bivši mankenen Dragan Jakovljević i brat čuvenog lekara Mome Jakovljevića.

Dragan Jakovljević
foto: Privatna Arhiva

I Đorđe Kortina ima samo lepe reči o kolegi.

"Pamtiću ga kao dobrog prijatelja. On je bio vredan i skroman čovek. Važio je za najlepšeg muškarca među nama manekenima. Na turnejama smo često bili i cimeri. Zakazivao je sastanke u osam ujutru. Niko ne bi došao pre pola deset. Uvek je bio precizan i tačan", seća je Kortina.

Na večni počinak Andriju Đorđevića će njegove kolege i prijatelji ispratiti u subotu, 25. decembra, na Novom bežanijskom groblju u 12.15.

Đorđe Kortina, Mihailo Veruović Vojaž
foto: Kurir televizija

Kurir.rs

Bonus video:

00:42

TUGA! ILDA ŠAULIĆ DOŠLA DA IZJAVI SAUČEŠĆE PORODICI MARINKA ROKVIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track