PONOSNA SAM ŠTO SAM SRPKINJA: Desanka je nova nada AMERIČKE pop muzike, predviđaju da će biti velika ZVEZDA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

naše gore list

PONOSNA SAM ŠTO SAM SRPKINJA: Desanka je nova nada AMERIČKE pop muzike, predviđaju da će biti velika ZVEZDA! (VIDEO)

Pop kultura -

Desanka Julia Ilić, poznatija samo kao Desanka, nova je zvezda američke pop scene. Za samo godinu dana pevačica srpskog porekla stekla je desetine hiljada pratilaca na društvenim mrežama i imala milione pregleda na TikToku, koji se proteklih godina pokazao kao najbolji reper kada su u pitanju nove, mlade zvezde.

Ovih dana se očekuje izlazak njenog novog singla “Fight Like A Girl”, što je bio povod razgovora sa Desankom o njenoj karijeri i planovima piše Serbian Times.

Zdravo, Desanka! Imate tako lepo ime…Pretpostavljam da vuče poreklo iz porodičnih korena, od neke bake ili prabake?

- Zdravo! Verujem da sam zapravo prva Desanka u mojoj porodici. Ali znam da je to staro srpsko ime, pa pretpostavljam da su moji roditelji imali to na umu kada su mi ga dali.

Recite nam više o vašoj porodičnoj istoriji, o tome kako je vaš otac došao u SAD…

- Deo moje porodice sa očeve strane je iz Beograda. I danas tamo imam brojnu familiju i nadam se da ću je uskoro posetiti! Baka i deda doveli su mog tatu i njihovu porodicu u Hamilton, Ontario, gradić pored Toronta. Kada je moj otac Milisav Ilić postao punoletan, postao je profesionalni muzičar i na kraju se preselio u Kaliforniju, gde sam i ja rođena. Inače, tata je svirao u nekoliko bendova, uključujući White Frost i Foreign Xchange. Radio je mnogo turneja, čak je i gostovao u emisiji kod Natalie Cole.

Koliko znate o srpskoj istoriji, poznatim Srbo-Amerikancima; Nikoli Tesli, Mihailu Pupinu?

- Upoznata sam sa srpskom istorijom, ali ne onoliko koliko bih trebalo. Ali počela sam da čitam i obrazujem se, jer me to zanima. Čovek mora da zna o svom poreklu ako želi da bude kompletan.

Da li ste ponosni na svoje srpsko nasleđe i koliko vam je to važno?

- Ponosna sam, naravno, ali ne vidim da je dovoljno predstavljeno u medijima. To će biti moj zadatak, kada postanem velika zvezda… Da ljude širom sveta upoznam sa svim onim lepim i dobrim što dolazi iz Srbije.

Da li u svom rečniku imate neke srpske reči?

- Nažalost, ne govorim srpski, ali to je na mom spisku (bucket-list) za budućnost!

Recite nam nešto o vašim počecima, kada ste počeli da pevate?

- Počela sam da pevam i bavim se muzičkom i pozorištem sa 7 godina. U srednjoj školi i na fakultetu sam učila da pevam operu, a sada sam prešla na komercijalnije stvari, na pop muziku.

Vi ste devojka sa više talenata, ne samo za pevanje, već i za manekenstvo, glumu… Takođe ste i magistrirali muzički biznis…

- Sve je to istina! Pored toga što pevam, ja se bavim i glumom, manekenstvom, ali i biznisom. Magistrirala sam muzički biznis na Berklee College of Music. Takođe, vodim firmu za muzički marketing i odnose s javnošću, a radim i kao producent za start-up kompanije.

Koja je poruka vaše pesme "Fight Like A Girl", zvuči kao himna tinejdžerki?

-Napisala sam „Fight Like A Girl“ kako bih podsetila žene i devojke da su moćne, snažne, vredne pažnje i da ih niko ne može srušiti.

Vaša karijera se razvija velikom brzinom, sa milionima pregleda na Tik Toku, hiljadama pratilaca na Instagramu… Koji je sledeći korak?

- Idem napred, želim da nastavim da se bavim svime što volim. Pored ostalog, nadam da ću biti javna ličnost na koju se mladi ljudi u Srbiji mogu ugledati i kojom se moja zemlja može ponositi.

Koji su vaši ciljevi, u karijeri i u životu?

- Želim da nastavim da radim ono što volim sa strašću, bilo da se radi o biznisu, muzici, glumi, pravljenju kompanija itd. Sve dok volim to što radim i osećam se ispunjeno, dobro je. I biće dobro kuda god me odvede!

Koja bi bila vaša poruka za Srbe u SAD i širom sveta?

- Ponosna sam što sam Srpkinja i zahvalna što mogu da predstavljam srpsku zajednicu u svom radu.

(Kurir.rs/Serbian Times/Antonije Kovačević)

Bonus video:

03:18

Prodat brijač Sanje Vučić za 55.000 dinara, a sada se oglasio i postavljač oglasa ONA JE NENORMALNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track