TAMARA DRAGIČEVIĆ ZA KURIR: Godina mi je donela uspeh s Tomom, a u novoj priželjkujem scene sa suprugom Petrom!
Foto: Nikola Ristić

novogodišnji intervju

TAMARA DRAGIČEVIĆ ZA KURIR: Godina mi je donela uspeh s Tomom, a u novoj priželjkujem scene sa suprugom Petrom!

Pop kultura -

Samo deset meseci nakon što je po drugi put postala majka, prelepa Tamara Dragičević ponovo je stala pred kameru u filmu "Toma" Dragana Bjelogrlića. Ulogom legendarne pevačice Silvane Armenulić osvojila je srca publike i nagrade, a kruna je bila "Carica Teodora" na Filmskim susretima u Nišu. U novogodišnjem razgovoru za Kurir Tamara evocira uspomene sa snimanja, govori o suprugu Petru Benčini i planovima za 2022. godinu.

Film "Toma" televizijska publika će premijerno videti 1. januara 2022. na RTS. Da li su vam se slegli utisci o vašoj ulozi i celom projektu?

- Mislim da mi se utisci još nisu slegli. Naše obaveze u vezi s filmom tek nedavno su se završile. Nisam još svesna tog uspeha. Biće mi potrebno nekoliko godina, a možda čak i deset da shvatim kakav smo film napravili i da li smo zaista ostavili dubok trag. Ne mogu još uvek da ga gledam kao publika, a ni da sebi i kolegama kažem bravo.

Tamara Dragičević
foto: Nikola Ristić

Šta vam je značila nagrada u Nišu?

- Moj put i karijera idu stepenik po stepenik. Paralelno se trudim da radim na filmu i u pozorištu. Moja kuća je Atelje 212, gde sam stalni član. U njoj me uvek čekaju uloge koje sada imam mogućnost da biram. Ne moram sebe da zatrpavam poslom i pruža mi se prilika da radim samo ono što me zanima. U protekloj godini uspela sam da napravim i neke stvari koje publika nije od mene navikla da vidi.

Tamara Dragičević
foto: Nikola Ristić

Saradnja sa suprugom Petrom Benčinom i zajednička scena nisu se desile u filmu "Toma". Da li vas to čeka u 2022. godini?

- Nije. Čar našeg posla jeste to što nikad ne znamo šta je sledeće. U glumi najviše volim što ne znam šta je taj sledeći telefonski poziv i projekat koji ćemo raditi. Petar i ja pažljivo biramo uloge, ali bismo voleli da delimo kadar.

Petar u filmu "Toma" igra doktora. Kako ste vi doživeli njegovu scenu u kafani kad Toma Zdravković peva "Ljiljanu"?

- Plakala sam kad sam prvi put gledala film i tu scenu. Bila sam samo obična publika i kao neko ko nema nikakve veze s tim projektom. Scena s Petrom i Paulinom Manov je ključna za ceo film što se tiče emocija. Meni je to bilo predivno.

Miodrag Dragičević
foto: Damir Dervišagić

I vaš rođeni brat Miodrag Miša Dragičević imao je uspešnu godinu, a i postao je otac. Šta kažete kao starija sestra?

- Ponosna sam. Ne stidim se i da glasno kažem da je pred mojim bratom velika karijera. On je jedan darovit i intuitivan glumac.

Tamara Dragičević
foto: Nikola Ristić

Koja je vaša novogodišnja želja?

- Na prvom mestu da smo svi zdravi, prijatelji, moja porodica i svi ljudi. Sa zdravljem dolaze ljubav i sreća, kao i sve drugo u životu.

Kako ćete provesti novogodišnje praznike?

- Vraćam se polako sebi i dnevnoj rutini. Prošla mi je nedavno premijera komada "Pristanak". Decembar mi je bio mesec s puno obaveza, a i slavili smo nekoliko rođendana u porodici. Svi želimo da završimo sve do 31. decembra, kao da nema sutrašnjeg dana. Bilo bi lepo da mi 2022. bude bolja od ove godine.

Jugoslovenska Kinoteka, film Toma, proslava
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

00:39

Miodrag Dragičević: Nagrada koju sam dobio donosi veliku odgovornost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track