SVI SU GLEDALI SAMO NJU ZBOG NJENE LEPOTE: Malo ko zna da je ONA snajka Ljubivoja Ršumovića, a poznata glumica joj je SESTRA!
Foto: Zorana Jevtić

Lepo lice

SVI SU GLEDALI SAMO NJU ZBOG NJENE LEPOTE: Malo ko zna da je ONA snajka Ljubivoja Ršumovića, a poznata glumica joj je SESTRA!

Pop kultura -

U Beogradskom dramskom pozorištu bila je uoči novogodišnjih praznika održana konferencija povodom premijera predstava koje će biti izvedene 2022. godine, a mnogi nisu mogli da skinu pogled sa lepe brinete koja je sedela u prvom redu.

Reč je o rediteljki Ani Tomović, inače supruzi filmskog reditelja i scenariste Vuka Ršumovića, čiji je svekar dečji pesnik Ljubivoje Ršumović. Ana i Vuk imaju dvoje dece Vida i Nađe.

Ana Tomović
foto: ATA images

IUspešna rediteljka je radila komade velikih pisaca i svojim predstavama hrabro otvorila neka od najbolnijih pitanja ljudske duše: "Zločin i kazna" Dostojevskog, Brehtovu "Majku Hrabrost i njenu decu", stvarala na teatarskim scenama Beograda, Zagreba, Sarajeva... Sada će joj se ukazati priliki da postavi prvi put u Beogradu svetski hit "Zaljubljenog Šeksprisa". Glavnu ulogu igraće mladi Luka Grbić.

Ona je ranije rekla da sve crpi iz porodice, odnosa i onoga što se naučilo tokom odrastanja.

- Porodica je neiscrpan izvor svega. Uvek se vraćamo porodici u traganju za bilo čim. Za nas, ljude koji se bave umetnošću, stabilnost porodice je vrlo važna zato što nam ona omogućava da idemo dalje od sebe i da budemo jako kreativni - rekla je ranije Ana.

Prema njenim rečima u svemu je pokreće ljubav, deca i porodica.

- To su stvari koje me motivišu i stalno stavljaju pred nove zadatke. Zbog njih moram da budem i bolji čovek i bolji umetnik, i da se razvijam u svakom smislu.

Od kada je postala majka njena profesionalna uloga neminovno se prepliće sa sa roditeljskom, a ponekad joj se, kaže, čini da režira sopstveni život.

- Kao majci dvoje dece život mi je vrlo intenzivan. Nisam ni znala da motori mogu tako brzo da se okreću i da sve bude izvodljivo. Uloge roditelja i reditelja sad idu paralelno i podupiru se. Ali, dobro je dok je tako.

Ane je iz umetničke porodice, a rođena sestra joj glumica Broka Tomović.

Ana Tomović, Vuk Ršumović
foto: Stefan Jokić

Kurir.rs

Bonus video:

03:38

DOBRODOŠLI NA SLOBODNU TERITORIJU: Za ulazak kod čika Ršuma obavezan je odgovor na jedno pitanje (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track