DVE NOVE PREDSTAVE U ATELJEU 212: Amsterdam i Luna-park uskoro pred publikom, a u glavnoj ulozi glumačka zvezda iz hit serije
Foto: Tamara Trajković

mesec premijera

DVE NOVE PREDSTAVE U ATELJEU 212: Amsterdam i Luna-park uskoro pred publikom, a u glavnoj ulozi glumačka zvezda iz hit serije

Pop kultura -

Nakon što su protekli period u Ateljeu 212 obeležile drame "Ova će biti ista", "64", "Sin", "Balkan Bordello", "Pristanak", u ovom pozorištu spremaju se još dve predstave za predstojeću sezonu - "Amsterdam" i "Luna-park".

Komad "Amsterdam" izraelske autorke Maje Jasur Arad biće prvo izvođenje tog naslova na srpsko-hrvatskom govornom području, u režiji Ive Milošević, a igraju Marko Grabež, Dejan Dedić, Ana Mandić i drugi. Glavna junakinja, izraelska violinistkinja, stanuje u glavnom gradu Holandije i u poodmakloj je trudnoći. Jednog dana misteriozni račun za gas još od 1944. godine stiže na njenu adresu na naplatu i pokreće niz uznemirujućih osećanja - odbačenosti, otuđenosti, neprilagođenosti, kao i pitanja kolektivnog identiteta.

Marko Grabež
foto: Nemanja Nikolić

Dramu "Luna-park" autorke Jelene Kajgo sprema rediteljka Milica Kralj. Tu igraju Dara Džokić, Katarina Marković, Jelena Petrović, Milica Mihajlović, Vladislav Mihailović, Petar Mihailović i Teodor Vinčić.

- Posebno interesantno u ovom komadu je što se veći njegov deo odvija u našoj bliskoj budućnosti. Pre manje od dve godine nismo mogli da pretpostavimo šta će sve danas biti naša "nova normalnost", a ovaj komad nam daje zadatak da osmislimo svoju budućnost sagledavajući ovo što danas živimo - navela je rediteljka Milica Kralj.

Milica Kralj
foto: Nebojša Mandić

Kurir.rs

Bonus video:

02:23

Vajar posvetio atelje u garaži porodici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track