POTRESNE REČI MAME MARINKA MADŽGALJA KIDAJU DUŠU: Siđi, sine, spremila je majka sarme, a danas živi samo za NJU i mnogo je ponosna
Foto: ATA Images

tuga

POTRESNE REČI MAME MARINKA MADŽGALJA KIDAJU DUŠU: Siđi, sine, spremila je majka sarme, a danas živi samo za NJU i mnogo je ponosna

Pop kultura -

Marinko Madžgalj je diplomac beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić, sa generacijskim drugarima Vanjom Ejdus, Jelenom Stupljanin, Milenom Vasić, Lakom Nikolićem, Tamarom Krcunović delio je, sredinom devedesetih, tipične studentske dane, u dva maha prekinute protestnim šetnjama i bombardovanjem Beograda.

Marinko Madžgalj
foto: Dragan Kadić

Taj period mu je, kako je svojevremeno pričao, umnogome obeležio život: bio je bezbrižan i zanimljiv, ali i pun neizvesnosti.

- Moj sin je bio čista ljubav i sreća - rekla je majka Marinka Madžgalja na otkrivanju murala u februaru 2021. godine, koji je posvećen njenom sinu, a našem velikom glumcu

Marinko Madžgalj
foto: ATA Images

Glumac i pevač Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta 2016. godine a za sobom je ostavio porodicu i brojne prijatalje koji još ne mogu da se pomire sa gubitkom. Kao omaž glumcu koji je mnogima bio omiljen u centru Beograda, ispred Ateljea 212 otkriven je mural sa njegovim likom.

Tom prlikom se u februaru 2021. okupio veliki broj Marinkovih prijatelja, a njegova majka Mirjana je prvi put govorila za medije nakon smrti sina.

- Danas je dan ljubavi i prijateljstva, svi su ga znali po osmehu koji obara sa nogu, radost, uvek radost. Budeš ponosan do neba, bio je jako duhovit, ja sam bila mnogo srećna - rekla je kroz suze Marinkova majka.

Marinko Madžgalj
foto: ATA Images

O tome koliko joj nedostaje, svedoče ove potresne reči:

- Hvala svima koji su došli na ovu ideju da se ne zaboravi moj Maki. Nedostaje mi svakog dana i teško je sve ovo za jednu majku. Ne prođe dan da ne pomislim na njega. Jako je voleo da radi, stalno je bio zauzet. Obožavao je Beograd i Kotor, to su bili njegovi gradovi. Kad god bi negde otišao, ja bih ga zvala i govorila mu: 'Sine dođi, spremila je majka sarme'. Obožavao je da jede sarme - rekla je ona kroz suze i dodala da utehu nalazi u unuci, Marinkovoj ćerki iz veze sa glumicom Dubravkom Mijatović.

- Moj sin je bio čista ljubav i sreća. Sada imam njegovu ćerku, živim za nju, ona je predivna, ide na balet - otkrila je ona.

Marinko Madžgalj
foto: ATA Images

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track