NOVA PREMIJERA VELIKOG GETSBIJA: Bosiljčić više ne igra novopečenog bogataša, a evo ko će ga NASLEDITI
Foto: Damir Dervišagić

Opera i teatar Madlenijanum slavi 23. rođendan

NOVA PREMIJERA VELIKOG GETSBIJA: Bosiljčić više ne igra novopečenog bogataša, a evo ko će ga NASLEDITI

Pop kultura -

Nakon nekoliko odlaganja konačno ćemo večeras videti premijernu obnovu predstave "Veliki Getsbi", čime će biti obeležen i Dan opere i teatra Madlenijanum.

Na ovaj dan 1999. godine na renoviranoj Velikoj sceni Zemunskog pozorišta održana je prva premijera "Tajni brak". Poznat kao teatar koji na svojoj sceni postavlja književna dela velikana, roman F. S. Ficdžeralda "Veliki Getsbi", u dramatizaciji Hrista Bojčeva, bio je pravi izbor direktorke Drame i ujedno rediteljke ovog komada Ane Radivojević Zdravković.

Branislav Trifunović, Veliki Getsbi
foto: Zoran Škrbić

Komad je svoju premijeru imao 2015. godine, kada je naslovnu ulogu igrao Ivan Bosiljčić. U premijernoj obnovi Džejka Getsbija igra Branislav Trifunović, dok se u ostalim ulogama pojavljuju: Ljubomir Bulajić (Nik), Tamara Aleksić (Dejzi), Miloš Timotijević (Tom), Milica Janketić (Džordan), Milan Čučilović / Davor Perunović (Čester), Sofija Juričan (Lusila), Borka Tomović / Danina Jeftić (Mirta), Maja Lukić (Ketrin), Vladimir Tešović (Vilson), u ulozi Pemi su devojčice Dunja Mihailović / Lena Cenić, a u predstavi nastupa i pas. Pozorišna verzija "Getsbija" zapravo je vrlo intimna posleratna ljubavna priča koja zaobilazi raspuštenost glamuroznih proslava u velelepnoj vili novopečenog bogataša Džeja Getsbija. Na sceni se ogoljava namučena duša Getsbija vojnika, koji je zbog rata izgubio svoju veliku ljubav, devojku Dejzi. U drami on čini sve da je vrati u svoj život iako je ona udata za drugog čoveka, s kojim ima i dete. Džej Getsbi čini sve za Dejzi dajući konačno za nju i svoj život.

Raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića i prava melodramska muzika Janje Lončar su razlog zbog koga publika voli ovu predstavu i želi da je ponovo gleda na repertoaru Madlenijanuma.

Branislav Bane Trifunović, Veliki Getsbi
foto: Zoran Škrbić

Kurir.rs

Bonus video:

05:35

KONAČNO PREMIJERA NEČISTE KRVI U BEOGRADU: Pojavila se Katarina Radivojević sva u BELOM, ali ne i Dragan Bjelogrlić!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track