PEPELJUGA NA SRPSKI NAČIN! Autorka KLIPA snima novi film, a u glavnim ulogama gledaćete ZVEZDE ATELJE 212!
Foto: Dunja Dopsaj, Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

MODERNO

PEPELJUGA NA SRPSKI NAČIN! Autorka KLIPA snima novi film, a u glavnim ulogama gledaćete ZVEZDE ATELJE 212!

Pop kultura -

Rediteljka i scenaristkinja Maja Miloš počela je u Beogradu snimanje svog novog filma "Pukotina u ledu".

Nakon nagrađivanog "Klipa", koji je bio posvećen mladima, njena glavna junakinja je Pepeljuga koja živi u Srbiji. Snimanje filma će trajati 35 dana na lokacijama u Beogradu, Novom Sadu, na Divčibarama i u Crnoj Gori. Maja ponovo sarađuje s Jovanom Stojiljković (Marija), a glavne uloge tumače i Marko Grabež, Anđela Jovanović, Nataša Ninković, Ljubomir Bandović, Barbara Nola, Goran Navojec i Dejan Aćimović.

Pepeljuga, Pukotina u ledu
foto: Dunja Dopsaj

Marija je klizačica koja sa svojim ocem, kamiondžijom, živi na obodu Beograda. Skrhana bolom zbog majčine smrti pre tri godine, Marija ne može da ispolji svoju usplamtelu seksualnost. Doživljava je kao svoju veliku tajnu koja je mori i zbog koje se oseća bezvredno. Marijin otac zbližava se sa ženom koja se kod njih doseljava sa svoje dve ćerke. Marija podržava svog oca, ali shvata da ne može da veruje svojoj novoj maćehi. Zbog finansijskih problema, srpska Pepeljuga je primorana da zarađuje još novca za svoju porodicu. Hoće da zaštiti svog oca tako što krije svoje poslove koji je uvode u svet u kome su žene seksualno eksploatisane. Marija više ne može da se poverava svom ocu. Maćeha počinje da dobija nastupe gneva, koji prerastaju u fizičko nasilje. Marija mora da napusti umetničko klizanje. Oseća se zarobljenom. Međutim, ljubav jednog od najpoželjnijih mladih biznismena daje joj snagu da prihvati samu sebe i svoju seksualnost.

Serija Pepeljuga, Pepeljuga, Jovana Stojiljković, Marko Grabež
foto: Dunja Dopsaj, Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

- Izabrala sam narativne motive "Pepeljuge" jer sama srž ove bajke stare više od 2.000 godina devojčice uči da žena postaje princeza kad prigrli svoju seksualnost. Kroz istoriju su interpretacije "Pepeljuge" postajale sve više seksističke, a uloga princa tumači se kao uloga muškarca koji rešava njene probleme, dok, zapravo, njegova ljubav prema njoj daje joj snagu da prihvati svoju seksualnost. Upravo zato se film završava osnovnom sekvencom u kojoj se dotad košmarni motivi reinterpretiraju i treba da pokažu njen osećaj unutrašnjeg spokoja, koji i jeste glavni cilj njenog unutrašnjeg putovanja, ne bogatstvo. "Pukotina u ledu", iznad svega, istražuje ljubav u jednom surovom okruženju i moć ljubavi da nam pomogne da otkrijemo i prihvatimo sami sebe - navodi rediteljka Maja Miloš u saopštenju za medije.

Iza filma kao glavni producenti stoje Jelena Mitrović i Srdan Golubović iz "Baš-Čelika", a projekat je podržao Filmski centar Srbije.

Pepeljuga, Pukotina u ledu
foto: Dunja Dopsaj

Kurir.rs

Bonus video:

03:30

ĆERKA GAGIJA JOVANOVIĆA PRVI PUT U JAVNOSTI SA DEČKOM: Anđela Jovanović zablistala u CRVENOM, ruku pod ruku sa sportistom (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track