OGLASIO SE SIN VESNE PEĆANAC O JEZIVOM ŽIVOTU MAJKE: Živi sa 20 evra mesečno, jure je IZVRŠITELJI zbog DUGOVA od 15.000 €
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen/Youtube

još čeka pomoć

OGLASIO SE SIN VESNE PEĆANAC O JEZIVOM ŽIVOTU MAJKE: Živi sa 20 evra mesečno, jure je IZVRŠITELJI zbog DUGOVA od 15.000 €

Pop kultura -

Fotografije na kojima glumica Vesna Pećanac odlazi po ručak u Narodnu kuhinju i priča da živi na rubu egzistencije bio je povod da se oglasi njen sin Petar. Već godinama govori se o teškoj sudbini koja je njegovu porodicu zadesila posle smrti oca.

– Mislim da je ta tragedija počela devedesetih i da je ona bila opšta. Živko je samo jedan primer ili istureni slučaj. Ima mnogo žrtava ratova, tranzicije, odnosno dekomponovanja našeg društvenog i državnog ustrojstva. Živkova je krivica možda bila to što je bio najbolji u svome poslu. Nekima se uspeh ne prašta. Pogotovo onaj međunarodni. Ako sam šta iz očevog primera mogao da naučim, to je da postoji tamna strana ljudske prirode i da je veoma moćna i učinkovita. O tome govore i svi Živkovi filmovi, ali i naša neposredna istorija, rekao je Petar u intervjuu za Blic.

Vesna Pećinac, sin Petar
foto: Printscreen

On je dodao da nije bio naročito “potresen” kako su neki mediji to prikazivali, jer to traje godinama. – Žena je, opet, u toj kuhinji sedela i razgovarala sa patrijarhom. Dakle, bio je to sastanak na visokom nivou. No, ona nije u zavidnoj situaciji. U dugovima je do guše. Jure je izvršitelji. Ona se snalazi kako zna i ume. Ne može sama, ali eto, ona se bori nekako. Obraća se ljudima za pomoć, a pomoć uglavnom izostaje. Gde su kolege? Šta rade političari?

Vesna Pećanac
foto: Pirntscreen/Instagram/porfirije_patrijarh

Mnogi su se javili da joj pomognu. Na pitanje da li je trebalo da se to desi mnogo ranije Petar je zaključio:

– Koliko znam, još joj niko nije pomogao, u smislu da se trajno njen status i situacija reše. Ona je dužna preko 15.000 evra kroz tužbe, kazne i račune. Dok se ne oslobodi tereta dugova, ona neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva i bede. Ima meseci kada joj uzmu celu penziju, a nekada primi 1.200 dinara ili 2.100. Ko može da živi ceo mesec sa dvadeset evra? Samo Vesna Pećanac.

Vesna Pećanac
foto: Damir Dervišagić

kurir.rs/blic

Bonus video:

06:06

Glumac Raša Bukvić o drugoj sezoni serije Besa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track