ALISA JE OSTVARENJE MOG SNA! Milena Radulović o debiju u pozorištu: Na audiciji sam rekla da ja OVO MORAM DA DOBIJEM!
Foto: PR/Nebojša Babić

glumica za kurir

ALISA JE OSTVARENJE MOG SNA! Milena Radulović o debiju u pozorištu: Na audiciji sam rekla da ja OVO MORAM DA DOBIJEM!

Pop kultura -

Milena Radulović, jedna od najlepših srpskih glumica, dobila je svoju prvu pozorišnu ulogu u predstavi "Alisa u zemlji strahova" reditelja Aleksandra Popovskog, koja će premijerno, ukoliko situacija s koronom dozvoli, biti izvedena 3. februara u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Milena Radulović
foto: PR/Nebojša Babić

Vrtoglavom brzinom smenjuju se uloge koje dobija, kako u domaćim tako i u stranim ostvarenjima, a u pauzama snimanja ostvarila joj se želja da se oproba i na daskama koje život znače. Dosad samo imali priliku da ovu mladu i lepu glumicu gledamo u nekim od najpopularnijih domaćih filmova i serija, pored toga uspešno se ostvarila i na stranom tržištu, posebno u Rusiji, ali ona za Kurir kaže da je uloga Alise u predstojećem komadu ispunjenje njenih snova.

- Kada sam pročitala tekst, toliko sam se trudila da me izaberu jer je Ace Popovski moj omiljeni pozorišni reditelj. Dok sam bila mlađa, gledala sam njegova gostovanja u Beogradu, i kada je radio "Hamleta", poslala sam mu poruku na Fejsbuku da ako, nekada u budućnosti, bude radio u Beogradu, računa na mene. Razumela sam tada da sam mlada i da nisam dovoljno spremna. Od tada je prošlo mnogo godina i onda nas je život slučajno povezao. Došla sam na audiciji i rekla sebi: "Ja ovo moram da dobijem." Osetila sam da je ovo moja priča, a i ništa zanimljivije nisam pročitala. Dala sam sve od sebe i oni su me prihvatili, zahvalna sam im na tome, ovo je zaista velika stvar, dati meni koja sam bez iskustva tako veliku ulogu - rekla je Milena.

Milena Radulović
foto: PR/Nebojša Babić

Ona se osvrnula i na samu suštinu predstave, u kojoj se, kako kaže, bave životom sadašnjeg vremena kroz omiljene likove iz popularne knjige i crtanog filma.

- Baš kao u knjizi isti su likovi. Imamo Gusenicu, Ludog Šeširdžiju i čajanku, Martovskog zeca, Mačka koji se smeje, Kraljicu. Svi ti likovi i situacije u kojima se oni nalaze svima su dobro poznati. Motivi su isti, ali se propada kroz neku rupu i sve prelazi u moderno doba. Sadašnjost odrasle Alise, koja kao u crtanom filmu putuje i nalazi se u nečem nepoznatom, ali sada zemlja čuda prerasta u zemlju strahova - opisala je mlada glumica.

Milena Radulović
foto: PR/Nebojša Babić

Milena se osvrnula i na osobine glavnog lika Alise i dotakla se stvari koje su zajedničke njoj i Alisi.

- Glavni lik i ja imamo mnogo sličnosti, ali svakako je najveća ta što Alisa, koliko god puta da izgubi i oseti poraz, ustane i ide dalje, bori se sa svojim strahovima i rizikuje. Naravno, mnogo puta uspe, ali tu je i mnogo neuspeha. Uprkos svemu, ona putuje kroz sebe iznutra i kroz taj prostor izvan sebe. Po tome smo najsličnije, jer se ona nikada ne zaustavlja, kao i ja. Koliko god da boli, moraš duboko udahneš i nastaviš da ideš dalje.

Milena Radulović, Alisa u zemlji strahova
foto: JDP

Ovu mladu i talentovanu glumicu do sada smo imali prilike da gledamo u nekima od najboljih domaćih televizijskih serija i filmova, među kojima su "Toma", "Balkanska međa", "Državni službenik", "Besa" i još mnogo drugih. Pored zavidne karijere koju ima u Srbiji, njeno angažovanje u Ruskoj Federaciji donelo joj je veliku popularnost.

Pored naučnofantastičnog trilera "Superdip", u kom je dobila glavnu ulogu, Milena glumi u serijama "Ivan Grozni", gde će se publici predstaviti kao Marija Temrjukovna, druga supruga čuvenog ruskog cara, i "Ruski zarobljenik", gde sarađuje sa svojim srpskim kolegom Ivanom Bosiljčićem.

Milena je opisala u jednom intervjuu za Kurir koliko je bum sa svim ovim serijama i filmovima doživela u karijeri, posebno posle filma "Balkanska međa". - Uloga Jasne otvorila mi je mnoga vrata u Moskvi. Kod nas u poslu često tako ide, ili sve odjednom ili se ništa ne dešava - rekla je ona.

Balkanska međa, film, bioskop, uspeh, Milena Radulović, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Srećković Kubura, Srđan Žika Todorović, Ivan Mihailović, Branka Pujić
foto: Promo

Kurir.rs/ Jovan Mladenović

Bonus video:

00:13

Milena Radulović uz pesmu proslavila 27. rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track