HAOS NA SVADBI DUŠANA KOVAČEVIĆA ZBOG MUZIKE! Radoš Bajić: Gosti su počeli sifonima da nas gađaju i lome zidove hotela
Foto: Damir Dervišagić

Sećanje

HAOS NA SVADBI DUŠANA KOVAČEVIĆA ZBOG MUZIKE! Radoš Bajić: Gosti su počeli sifonima da nas gađaju i lome zidove hotela

Pop kultura -

Iako se retko pojavljuje na javnim događajima, Nada Kovačević, supruga legendarnog Duška Kovačevića, uvek privuče pažnju širokim osmehom. Pre mnogo godina na njihovom venčanju svirao je glumac Radoš Bajić, a nastup se završio raspadom benda, što je ispričao u ispovesti za Kurir.

"Pošto nakon predavanja nismo imali gde da idemo, Ristovski, Bogdan Diklić, Slavoljub Fišeković i ja smo ostajali u slušaonici i satima uz moju harmoniku muzicirali i pevali. Ubrzo smo osnovali orkestar, koji smo nazvali po početnim slogovima naših imena i prezimena - Radilafi. Dakle, RA - Radoš, DI - Diklić, LA - Lazar i FI - Fišeković", ispričao je Bajić.

Radoš Bajić
foto: Privatna Arhiva

Dve godine su svirali pod svadbama, ali je kraj bio kao na filmu.

"Blistava karijera našeg studentskog orkestra završila se prilično neslavno. Mladoženja Dušan Kovačević, danas ugledni dramski pisac i akademik, angažovao nas je da mu sviramo na svadbi u čuvenom hotelu "Elektro-Vojvodina" na Iriškom vencu, na kojoj je bilo preko 500 zvanica. Na svadbi koja je bila kruna karijere Radilafa nismo se proslavili. Jedno vreme smo se držali dobro dok se svatovi, veseli Sremci koji su više pili nego jeli, nisu raspomamili i uz pesmu počeli punim sifonima da gađaju i lome velike staklene zidove hotela. Sećam je da je mladoženja Duško Kovačević dotrčao do mene, koji sam bio kapelnik, i unezverenim glasom mi rekao: "Momci, kupite instrumente i pojačala, ako ne prestane muzika - ovi će da polupaju sve živo!", prisetio se glumac.

Dušan Kovačević
foto: Dado Đilas

Kurir.rs

Bonus video:

00:32

RADOŠ BAJIĆ I RADIŠA UROŠEVIĆ ZAPEVALI U DUETU: Glumac i pevač UHVAĆENI na proslavi u okolini Kragujevca! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track