I DALJE SAM NA BIROU, ČEKAM I NADAM SE STALNOM POSLU: Milica iz POTERE naučila sa 3 godine da čita, a fakultet završila u roku!
Foto: Printscreen/Youtube

ne gubi nadu

I DALJE SAM NA BIROU, ČEKAM I NADAM SE STALNOM POSLU: Milica iz POTERE naučila sa 3 godine da čita, a fakultet završila u roku!

Pop kultura -

Milica Jokanović, koja godinama natupa kao tragačica u "Poteri", među najuspešnijim je takmičarima koji su se ikada okušali u srpskim kvizovima.

Ona je istakla tokom prošle godine da joj je san da u 2022. godini dobije stalan posao, međutim ni posle godinu dana se ništa nije promenilo.

Milica Jokanović
foto: Printscreen/RTS

- Još čekam i nadam se povoljnoj ponudi. Sigurna sam da će jednog dana stići na moju adresu. Do tada preostaje samo da gajim nadu. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje sam poslednjih godinu i po dana. Iskreno verujem da će se situacija promeniti. Moj prosek je bio relativno visok, a diplomu sam dobila u roku. Kada se čovek dobro organizuje i jasno definište priroitete u profesionalnom usavršavanju, sve je moguće. Naravno, uz rad, trud i odricanja.

Milica ističe da se uvek trudi da pomisli da je znanje isplativo.

- Uvek se trudim da mislim pozivitno i da verujem da će na kraju trud dati rezultate. Sigurna sam da visoko obrazovanje ništa ne može da zameni. Mada, istini za volju, u pojedinim situacijama postoje i izvesne nedoumice. Imala sam prilike da radim u struci, međutim to nije potrajalo. Nadam se da ću ponovo dobiti priliku.

Jokanovićeva je sa tri godine naučila da čita prateći tada popularni kviz "Brojke i slova".

- Roditelji su bili fascinirani kada su shvatili da njihova trogodišnja ćerka prepoznaje slova koja je zagrebačka voditeljka pokazivala. To je bio najraniji početak moje kvizaške karijere. Enciklopedije čitam u kontinuitetu od treće godine, a u novije vreme tu su i blogovi, sajtovi i interaktivne kviz grupe. U eri interneta lako je doći do svih podataka. Ipak, moram priznati da me najsrećnije uspomene vežu za dane kada sam sa pokojnim ocem, koji je bio erudita, iščitavala enciklopedije - istakla je Milica za "Hello".

Potera, kviz Potera, Milica Jokanović
foto: Printscreen/Youtube

(Kurir.rs/A.M./Hello)

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track