U NEDU ARNERIĆ SU SVI MUŠKARCI BILI ZALJUBLJENI, A OVAJ PEVAČ JE OSTAO NJENA NEOSTVARENA LJUBAV: Bio je duplo stariji od nje
Foto: Dragana Udovičić

NEOBIČNA PRIČA

U NEDU ARNERIĆ SU SVI MUŠKARCI BILI ZALJUBLJENI, A OVAJ PEVAČ JE OSTAO NJENA NEOSTVARENA LJUBAV: Bio je duplo stariji od nje

Pop kultura -

Neda Arnerić jedna je od najlepših glumica jugoslovenske kinematografije. Njoj su se žene divile, muškarci su u nju bili zaljubljeni, a oni hrabriji su joj izjavljivali ljubav.

Međutim, malo je poznato da je ona bila zaljubljena u poznatog pevača Arsena Dedića. O tome je Neda Arnerić sama govorila. Naime, Arsen Dedić je jedini muškarac u koga je ona bila zaljubljena, a da među njima nije bilo ničega.

Kada ga je upoznala, Neda je imala samo 15 godina. Njih dvoje su zajedno glumili u filmu "Višnja na Tašmajdanu", te se glumica tada zaljubila u slavnog jugoslovenskog muzičara.

‒ To je jedan od retkih muškaraca u koga sam se ja zaljubila, a da među nama nije bilo ništa, i to samo zato što je između nas stajala njegova umetnost. Teško mi je da govorim o njemu, naročito dok slušam kapi kiše. Ne želim da budem patetična jer u razgovoru o Arsenu tome nema mesta ‒ rekla je Neda Arnerić za za domaće medije 2015. godine, neposredno nakon smrti ovog umetnika.

Arsen Dedić
foto: Printscreen/Youtube

‒ Mnogo je voleo da bude osvajan i prepuštao se veoma lako ‒ prisetila se.

‒ Kad je bio mlad, pre Gabi, u svakom gradu imao je po dve devojke, a meni se isprečila njegova umetnost i mojih 15 godina koje su bile prave dečje. Od mene je tada bio duplo stariji, što je za devojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne.

Dodala je da je kod Arsena cenila što je odolevao svim izazovima.

‒ Velika je stvar što je uspeo da sačuva brak. Bio je porodičan čovek, izuzetno vezan za Gabi, sina Matiju, unuku Lu, kao i za ćerku iz prvog braka Sandru. Gabi je bila njegov životni odabir i najveća ljubav, tu nema dileme.

Sećanje na svoju mladalačku zanesenost glumica je zaključila rečima:

‒ To je više bila neka vrsta platonske ljubavi, preko njegove umetnosti. Obožavala sam njegove albume i knjige poezije, pa više nisam umela da razlikujem ko je Arsen lično, a ko je Arsen umetnik, i samim tim u koga od njih dvojice sam bila zaljubljena.

(Kurir/ L.S.)

Bonus video:

02:02

ŽELELA SAM DA IMAM TROJE DECE, MAJČINE REČI MI ODZVANJAJU U GLAVI: Glumica otvorila dušu i progovorila o ĆERKI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track