UMRO JE USRED SNIMANJA SERIJE, I TO JE PROMENILO RADNJU: Evo šta je trebalo da se događa sa STENFORDOM u nastavku "Seksa i grada"
Foto: Profimedia

VELIKI GUBITAK

UMRO JE USRED SNIMANJA SERIJE, I TO JE PROMENILO RADNJU: Evo šta je trebalo da se događa sa STENFORDOM u nastavku "Seksa i grada"

Pop kultura -

Kreator nastavka kultne serije "Seks i grad", Majkl Patrik King, otkrio je koju je ideju imao kad je u pitanju lik čuvenog Stenforda Bleča.

U nastavku pod imenom "I tek tako" Stenford se pojavio u samo tri epizode, a razlog je smrt glumca koji ga je tumačio, Vilija Garsona. Glumac je preminuo u septembru prošle godine u 57. godini života. Garson je bolovao od raka pankreasa.

Vili Garson, Seks i grad, Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

Kako je glumac preminuo usred snimanja, kreator serije je morao da promeni planiranu radnju, a Stenfordovo odsustvo opravdao je njegovom iznenadnom odlukom da ode na duži službeni put, a od ostalih likova se oprašta pismom. Ovo svakako nije bila prvobitna ideja kreatora.

Majkl Patrik King
foto: Profimedia

King je u intervjuu za "Variety" otkrio da je njegov inicijalni plan bio da Stenforda uhvati kriza srednjih godina. Iako je Stenford uspešan menadžer, trebalo je da počne da paniči zbog svoje dalje karijere. Još jedna od zamisli kreatora bila je da Stenford počne da se istražuje i na ljubavnom planu, odnosno da traži razvod od svog partnera Entonija.

Vili Garson, Seks i grad, I tek tako, And just like that, Stenford Bleč
foto: Profimedia

- Bilo je u planu niz stvarno zabavnih, koketnih, urnebesnih scena s Keri. Ta vrlo specifična hemija koju imaju Keri i Stenford, koja se u potpunosti temelji na jedinstvenosti – opisao je King.

Rekao je i da smrt nikada nije smešna ili slatka, pa on zbog toga s tim nije želeo ni narativno da koketira.

Sara Džesika Parker, Vili Garson
foto: Printscreen/Instagram

- Znao sam da publika nikada neće to da odobri, jer su znali da se on nikada neće vratiti - rekao je. Inače, Sara Džesika Parker, koja u seriji glumi Keri, i Garson i u privatnom životu su bili dobri prijatelji. S glumcem su u dobrim odnosima bile i druge kolege iz serije.

(Kurir.rs/ L.S.)

Bonus video:

00:22

MORALA SAM DA PONAVLJAM SCENU ZBOG KOJA! Glumica otkrila šta se dešavalo iza kadra serije Crna svadba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track