PREMINUO SLAVNI IVAN RAJTMAN: Reditelj omiljenih komedija
Foto: Profimedia

U SNU

PREMINUO SLAVNI IVAN RAJTMAN: Reditelj omiljenih komedija

Pop kultura -

Ivan Rajtman, uticajni reditelj i producent koji stoji iza omiljenih komedija, uključujući "Ghostbusters", "Animal House" and "Twins", preminuo je u 75. godini.

Rajtman je umro mirno u snu u subotu uveče u svom domu u Montesitu u Kaliforniji, rekla je njegova porodica Asošijeted presu. Nije naveden uzrok smrti, preneo je "The Guardian".

Ivan Rajtman
foto: Profimedia

- Naša porodica tuguje zbog neočekivanog gubitka muža, oca i dede koji su nas naučili da uvek tražimo magiju u životu. Tešimo se da je njegov rad kao filmskog reditelja doneo smeh i sreću nebrojenim drugima širom sveta. Dok privatno tugujemo, nadamo se da će ga se oni koji su ga poznavali kroz njegove filmove uvek sećati - naveli su njegova deca Džejson, Ketrin i Kerolin Rajtman u zajedničkoj izjavi.

Ivan Rajtman je rođen u Komarmu, u Čehoslovačkoj, 1946. godine. Njegova majka je preživela Aušvic, a otac je bio u pokretu otpora i vlasnik najveće fabrike sirćeta u zemlji. Rajtman je imao samo četiri godine kada je njegova porodica pobegla od komunističkog režima u Čehoslovačkoj.

(Kurir.rs/ Telegraf)

Bonus video:

01:32

PAVLE VUISIĆ, VULKAN GLUME I MRGUD VELIKOG SRCA: Ovaj muzej čuva uspomenu na našeg glumca, njegova pisma, ključeve, fotografije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track