DENZEL VAŠINGTON JE POTPUNO ZBUNIO REDITELJA MAGBETA: Postavio mu pitanje koje je sugerisalo NEŠTO SASVIM DRUGO
Foto: Profimedia

uoči trke za oskara

DENZEL VAŠINGTON JE POTPUNO ZBUNIO REDITELJA MAGBETA: Postavio mu pitanje koje je sugerisalo NEŠTO SASVIM DRUGO

Pop kultura -

Denzel Vašington nikada nije pročitao dramu "Magbet" niti video ijednu izvedbu ovog dela u pozorištu i na koledžu.

Kako piše Verajeti, kada je od reditelja Džoela Koena dobio ulogu u velikoj Šekspirovoj tragediji, hteo je da bude siguran na koji način će Koen da snima film sa njim i Frensis Mekdormand kao ledi Magbet.

Denzel Vašington
foto: Profimedia

"Hajde da popričamo o crnom i belom pre svega", rekao je Vašington. Zbunjeni Koen krenuo je da odgovara: "Pa, ti si crn...", pre nego što ga je glumac zaustavio. "Ne, ne, ne", prekinuo je reditelja. "Govorim o crno-belom filmu!"

Dok čeka svog eventualno trećeg Oskara, poznati glumac nastavlja da snima punim tempom. Svi kažu da blista u ulozi kralja Škotske, a ako i treći put osvoji ovu nagradu, postaće jedno od najvećih imena američkog filma.

Denzel se smejao dok je prepričavao scenu. Ima još razloga za osmeh, jer mu je njegova snažna izvedba kralja Škotske u "Tragediji Magbeta" donela devetu nominaciju za Oskara.

U istoriji Američke akademije za film pridružio se elitnim glumcima koji su devet puta nominovani za zlatnu statuetu, a to su samo Pol Njumen i Spenser Trejsi. Denzel Vašington je i jedini crni glumac koji je dva puta osvojio Oskara za glavnu mušku ulogu: u filmovima "Glory" i "Training Day".

Denzel Vašington
foto: Profimedia

Kurir.rs/Ljilja Jorgovanović

Bonus video:

03:02

OVO JEDINO NA SVETU ZNA MILE SRBIN: Ljudi se zaustavljaju pred njegovom radionicom jer RADI NEŠTO ŠTO NIKO DO SADA NIJE VIDEO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track