PREMINULA JUTJUB ZVEZDA I PREDUZETNIK: Otkrio pevača Eda Širana, a brojni muzičari se oprostili od njega POTRESNIM rečima (FOTO)
Foto: screenshot youtube/Ape Huncho

velika tuga

PREMINULA JUTJUB ZVEZDA I PREDUZETNIK: Otkrio pevača Eda Širana, a brojni muzičari se oprostili od njega POTRESNIM rečima (FOTO)

Pop kultura -

Britanski preduzetnik, Di-Džej i zvezda Jutjuba, Džamal Edvards preminuo je u nedelju ujutro u 32. godini.

Uzrok smrti zasad je nepoznat, piše Daily Mail.

Jamal Edwards, Džamal Edvards
foto: screenshot youtube/Ape Huncho

Jamal je sa svega 15 godina pokrenuo Jutjub kanal. Snimao je svoje prijatelje kako pevaju i objavljivao ih. Osnovao je onlajm muzičku platformu, SBTV, koja mu je pomogla u pokretanju brojnih muzičkih karijera, uključujući i onu Eda Šerana.

Na društvenim mrežama od preduzetnika se opraštaju brojni muzičari i pevači.

- RIP Džamal Edvards, legendo zapadnog Londona - napisao je reper AJ Trejsi na Tviteru.

- Dao mi je priliku za prilikom da pokažem svoj talent od Bruma do Londona. Moramo održati njegovo ime i brend na životu - napisala je reperka Ledi Lešur.

Oprostili su se i organizatori MBO nagrada koja se dodeljuje muzičarima u čast postignuća R&B, soul, rege, džeza, gospela i afričke muzike

- Kao osnivača SBTV online, njegov revolucionarni rad i nasleđe u britanskoj muzici i kulturi će živeti. Naša srca i misli su s njegovim prijateljima i porodicom - napisali su.

Reper "Jaykae" opisao je Džamala kao legendu kojoj duguje mnogo

- Mislim da mogu govoriti u ime svih nas umetnika i pristalica britanske grajm/rep scene kada kažem da ovom čoveku dugujem mnogo. Nekad mi je pomogao, a da nije ni govorio o tome - napisao je.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:17

Detalji krvavog pira u Zemunu: Nakon niza svađa usmrtio nožem kolegu (32)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track