TEŠKE SU POSLEDICE, SVAKO SE SA SOBOM NOSI: Ana Sofrenović je nakon razvoda prošla kroz PAKAO DEPRESIJE, a SADA se oseća OVAKO
Foto: Dragan Kadić

ISPOVEST

TEŠKE SU POSLEDICE, SVAKO SE SA SOBOM NOSI: Ana Sofrenović je nakon razvoda prošla kroz PAKAO DEPRESIJE, a SADA se oseća OVAKO

Pop kultura -

Pre tačno deset godina završio se brak Ane Sofrenović i Dragana Mićanovića.

Stres zbog razvoda, briga da njihove ćerke Iva i Lena ne osete posledice razlaza roditelja, kao i život pod konstantno budnim okom javnosti doveli su do toga da glumica “upozna” bolest savremenog doba – depresiju.

Ana Sofrenović, Dragan Mićanović
foto: Dragan Kadić, Dado Đilas

Bili su u braku, i važili za jedan od najskladnijih parova, zbog čega je vest o njihovom razvodu šokirala mnoge. Glumica je sve to jako teško podnela, o čemu je otvoreno govorila proteklih godina.

Ona je svojevremeno na društvenim mrežama objavila da se četiri godine bori sa različitim oblicima depresije. Ispričala je zašto joj se to desilo i kako se ona borila sa ovom psihičkom bolešću.

Ana Sofrenović
foto: Dragan Kadić

"Skoro četiri godine borim se sa različitim oblicima depresije, nastale kao reakcija na krupne promene koje su se dogodile u mom životu. I znam kako se ona pogoršava kada ljudi ne shvataju njenu ozbiljnost, kako je kada se trudiš da je sakriješ nabacujući osmeh, pokušavajući da radiš najbolje što možeš, bez obzira na to što postoji strah od gubitka posla, čak i dece, dovodeći na taj način sebe i u mogućnost da budeš obeležen u društvu", rekla je tada glumica.

Takođe, jednom prilikom je objavila i potresan status na Fejsbuku koji je posvetila ćerkama, zbog čega su se mnogi uplašili.

Ana Sofrenović
foto: Luka Šarac

"Drage moje ćerke, mama uskoro gubi sve. Bila je suviše nezavisna i svoja. Ili bezobrazna i nemoralna u zavisnosti koga pitate. Dobila je svoje šanse da se lepo ponaša, ali pošto nije pokazala dovoljan nivo kooperativnosti mora biti postavljena tamo gde joj je mesto", pisalo je između ostalog.

Međutim, ovaj status je brzo obrisala, pa je za medije tada izjavila:

Ana Sofrenović, Predstava “Zojkin stan”, Beogradsko dramsko pozorište
foto: Promo

"Nisam dobro... To nije pitanje jedne osobe, ima i moje krivice i nepromišljenih poteza. Tu je i pritisak pod kojim mi je teže da se nosim. Ne upirem prst ni u koga posebno. To je i splet okolnosti, mnogo je široko. Mislim da će se napraviti još gora situacija. Sve je pomešano, ni tada nije depresija nastala sama od sebe. Teške su i posledice, svako se sa sobom nosi. Kada popusti pritisak, problem je manji, kada se pojača, gore je. Ne mogu da prežalim što sam taj status postavila, a sada nema nazad", rekla je Ana i dodala da stres čini svoje.

Sada, nakon toliko godina i nakon brojnih poseta psihoterapeutima, Ana smatra da je uspela da se izbavi. Na život gleda drugačije, i trudi se da uživa u svemu što joj donosi - i ono dobro i ono loše.

Ana Sofrenović
foto: Dragan Kadić

Ona je jedna od prvih javnih ličnosti koja je uvek otvoreno govorila o mentalnom zdravlju, i ukazivala na to koliko je ono važno.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:33

KAKO DA ZNATE DA LI JE ANKSIOZNOST ILI DEPRESIJA: Ovakva promena ponašanja UKAZUJE na PROBLEM (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track