PEVAČICA PRUŽILA DOM PORODICI IZ UKRAJINE Hrvatica i muž Srbin pomogli unesrećenim ljudima koji beže od RATA: Potreseni su! FOTO
Foto: Printscreen/Instagram

plemenito

PEVAČICA PRUŽILA DOM PORODICI IZ UKRAJINE Hrvatica i muž Srbin pomogli unesrećenim ljudima koji beže od RATA: Potreseni su! FOTO

Pop kultura -

Pevačica i voditeljka Ida Prester (43) nedavno se uključila u humanitarnu pomoć ukrajinskom narodu, gde je ponudila smeštaj za dve porodice. Sada je otkrila i da su Ukrajinci stigli.

- Sinoć nam je iz Harkova/Odese stigla porodica s malim Tomom. Potreseni su i istraumatizirani, ali su na sigurnom i toplom. Ogromno hvala svima koji su nam u 24 sata pomogli sa svime što je potrebno da im napravimo dom iz ovog praznog potkrovlja. Kombi, ruke za nošenje i sastavljanje, donatori kreveta, perilica za rublje, igračaka - napisala je Ida na svom Instagram profilu uz fotografiju deteta.

Nabrojala je imena svih ljudi koji su pomogli da realizuje ovo humano delo te otkrila kako njima ništa više ne treba, ali kako će zato trebati brojnim porodicama koje tek stižu.

- Smeštaj, higijena, odeća, volontiranje... ili samo topla reč. Ponudite šta imate, i sami ćete se osećati bolje u ovom ludilu, ne možemo ništa drugo - napisala je Ida koja je udata za Ivana Peševskog iz Srbije, a do pre dve godine su živeli u Beogradu, da bi se onda preselili u Zagreb.

Da podsetimo, Ida je nedavno pričala kako se tokom devet godina braka sa suprugom susrela sa suludim komentarima, u kojima su joj, između ostalog, pisali i da "žena ne može sama da zaradi svoj novac".

- Žene i etikete. Kad sam se udala za svog Vanija, internet se užario od komentara - još jedna hrvatska sponzoruša udala se za bogatog Srbina preduzetnika. Pala i ona na lovu - uvrede i potcenjivanje sa svih strana. Bila sam u čudu. Koliko daleko od istine - počela je Ida tada.

- Vani je tad od imovine imao mačku Pigo i prastari karavan. I mene da verujem u njega i njegove sulude ideje. Sve što danas imamo stekli smo ogromnim trudom zajedno. Ali, stereotip je već priređen, samo sam uklizala u ladicu - poručila je tom prilikom plavokosa Hrvatica na Instagramu.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja