04:21

KONSTRAKTA ZBOG SPECIJALNOG RAZLOGA IMA ŠANSU DA POBEDI!

objasnio

KONSTRAKTA ZBOG SPECIJALNOG RAZLOGA IMA ŠANSU DA POBEDI! U Evropi vlada pomama za njenom pesmom: A OVO se do sada nije desilo!

Pop kultura -

Izbor predstavnika Srbije za Pesmu Evrovizije je završen, a o ovom muzičkom takmičenju i dalje se priča. Sve oči uprte su u Anu Đurić Kontraktu. Da li će se pobednička pesma "In corpore sano" koju izvodi Ana Đurić Konstrakte visoko plasirati na Evroviziji u maju, kao i zbog čega je ova pesma oduševila žiri i publiku, govorio je za televiziju Kurir Vladimira Graić Graja, autora kompozicije koja je pobedila na ovom muzičkom takmičenju 2007. godine u Finskoj.

Graja
foto: Kurir televizija

- Evrovizija se menja iz godine u godinu, ali jeste najveće svetsko tamičenje tog tipa. Uvek je bilo bitno biri svoj i drugačiji. Biti osoben, autentičan. Garantovano ćemo ove godine biti drugačiji od drugih - rekao je kompozitor Vladimir Graić Graja.

Kako kaže, Graja isprva nije verovao da će Konstrakta pobediti, ali se posle toga digala velika prašina oko njene pesme.

Ana Đurić, Konstrakta
foto: Nenad Kostić

- Čujem da Šveđani isto imaju neku zanimljivu pesmu, koja je tako malo konceptualna. Trudio sam se da ove godine malo odmorim od Evrovizije. Imao sam priliku da pogledam Konstraktinu pesmu par dana pre tog finala, kada su mi ljudi koji se razumeju u muziku govorili - ej, ovo je ozbiljna priča. Pogeldao sam i ništa mi nije bilo jasno. Evo, sad najiskrenije kažem. Nisam mislio da će pobediti. Međutim, kada sam pogledao polufinale i taj hajp koji se digao za tih 24 sata to je postalo nezabeleženo - kaže Graja.

Inače, Konstraktina pesma "In corpore sano" veoma je slušana u Evropi, kako na Istoku, tako i na Zapadu.

Graja
foto: Kurir televizija

- Verovatno smo se zasitili više jedne klasične forme. I Bojana Stamenov je bila drugačija. Ako pričamo o potencijalnom plasmanu, znam nešto što vi verovatno ne znate, a to je da je pesma izazvala veliki Hajp u Evropi. Nije samo u pitanju Jutjub, Konstrakta je prva na Dizeru, na Spotijaju, na raznim platformama. Ne znam kada je poslednji put neka pesma bila toliko slušana na Dizeru. Ona je u Švajcarskoj prva u trendingu, u Norveškoj i Austriji. odlično se i na istoku drži - rekao je Graja.

00:14

Ovako zvuči Konstrakta u izvedbi Krajišnika

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

09:39

KONSTRAKTA ĆE URADITI ŠTO NIKO DO SAD NIJE NA EVROVIZIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track