SVET ROKENROLA ZAVIJEN U CRNO: Muzičari se opraštaju od slavnog bubnjara, a isplivao i jedan od poslednjih Tejlorovih snimaka!
Foto: Profimedia

rokeri u šoku

SVET ROKENROLA ZAVIJEN U CRNO: Muzičari se opraštaju od slavnog bubnjara, a isplivao i jedan od poslednjih Tejlorovih snimaka!

Pop kultura -

Bubnjar legendarnog američkog rok benda Fu Fajters (Foo Fighters), Tejlor Hokins preminuo je u Bogoti, Kolumbija. Lokalni mediji navode da su ga pronašli mrtvog u hotelskoj sobi., a tamo je trebalo da održe koncert.

Vest o iznenadnoj smrti šokirala je njegove kolege iz benda, brojne svetske zvezde i milionene obožavalaca. Snimak ispod je jedan od poslednjih na kojima je Tejlor neposredno pred smrt (ovaj je napravljen dva dana pre tragičnog događaja).

- Porodica Fu Fajtersa je uništena tragičnim i preranim odlaskom našeg voljenog Tejlora Hokinsa. Njegov muzički duh i zarazni smeh zauvek će živeti s nama - napisao je bend u izjavi.

- Shrvan sam gubitkom našeg prijatelja Tejlora, nemam reči kojima bih izrazio sve osećaje - napisao je na Tviteru čuveni gitarista Sleš.

- Bio je uistinu sjajna osoba i neverovatan muzičar. Moje saučešće njegovoj ženi, njegovoj deci, njegovoj porodici, njegovom bendu i njegovim obožavateljima. Vidimo se s druge strane - napisao je legendarni Ozi.

Tokom nastupa u Montereju, frontmen Koldpleja, Kris Martin (45) se rasplakao i posvetio pesmu "Everglow" upravo Tejloru.

Pevačica Majli Sajrus (29) objavila je crno-belu Tejlorovu fotografiju.

- Moj idući nastup je posvećen Tejloru - napisala je Majli.

Majli Sajrus, Tejlor Hokins
foto: Printscreen/Instagram

Kolega bubnjar, Travis Barker (46) objavio je fotografiju svog benda Blink-182 i Fu Fajtersa.

- Imam najlepše uspomene na pušenje cigareta u ztoaletu letova na kojima smo zajedno bili i gledanje vas na pozornici svake večeri. Nije dovoljno reći da ćeš mi nedostajati prijatelju. Do sledećeg puta kad ćemo razgovarati o bubnjevima i pušiti u sobi za dečake... Počivaj u miru - napisao je Trevis.

Travis Barker
foto: Printscreen/Instagram

Mik Džeger se takođe oglasio.

- Mnogo sam tužan kada sam čula da je Tejlor Hokins preminuo. Mislim na njegovu porodicu i bend u ovom teškom trenutku - napisao je Džeger.

Metalika, Džo Peri, bend Vizer (Weezer), Smešing Pamkins (The Smashing Pumpkins), Liam Galager, Tom Morelo, Eksl Rouz i mnogi drugi muzičari su se oprostili od bubnjara. Ono što je sigurno je da je Tejlor Hokins ostavio dubok trag u rokenrol muzici.

Inače, iako uzrok smrti još uvek nije otkriven, mediji navode da kolumbijska policija sumnja na konzumiranje narkotika.

- Uzrok smrti tek treba da utvrdimo. No prema onima bliskima njemu, smrt bi mogla biti povezana sa korištenjem droga - prenose kolumbijski mediji izjavu iz policije.

Tejlor Hokins
foto: Profimedia

Lokalni mediji pišu da je hotelsko osoblje pozvalo hitnu pomoć nakon što se Hokins požalio na bolove u grudima, no već je bio mrtav kad je stigla hitna pomoć.

Hokins je iza sebe ostavio suprugu Alison, sina Olivera i kći Anabele. Bend je bio na turneji u Južnoj Americi, a poslednji put su svirali u San Isisdru u Argentini.

Dejv Grol, Tejlor Hokins
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:51

Vodopad Hukou u proleće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track